SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görülmemiş Hizmetler Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:36:08
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz gün Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verip, muhtarların istek ve önerilerini dinleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi İlçesi’ne bağlı mahalle muhtarlarıyla da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

5 Şubat Perşembe günü düzenlenen yemekli toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Muhtar Dernek Başkanları ile Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantı sırasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, muhtarların kendileri için önemli olduğunu belirterek, gittikleri yerlerde ilk önce muhtara uğrayarak bilgi aldıklarını, muhtarların da kendileri gibi görev yapan seçilmiş kişiler olduğunu söyledi.

Geçen 5 yıllık dönemde Malatya merkeze önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini ve Malatya’nın şehir olarak kimliğinin değiştiğini belirten Başkan Çakır, bu dönem içerisinde bu hizmetleri kırsala da götüreceklerini kaydetti. Çakır, “Yaptığımız hizmetlerle Malatya; kalkınan, büyüyen bir şehir görüntüsü verdi. Her alanda görülmemiş hizmetler yaptık. Bu yoğun çalışmalarımız bu dönemde de devam edecek. Aynı hizmetlerimiz kırsalda devam edecek. 

Büyükşehir statüsüyle birlikte büyük bir sahayı devraldık. 40 beldemiz kapanarak mahalleye dönüştü. İlçe ve kırsal mahallelerimizin sorunları tespit edildi. Kırsaldaki 11 ilçemizden 9 tanesinin kanalizasyon projesi yenilenecek. 7-8 tanesinin içme suyu şebekesi değiştirilecek. Hiçbirinin arıtma tesisi yok, nüfusu 300’ün üzerindeki 130 köyün kanalizasyonu yok. 206 köyde su sıkıntısı var. Bunların tamamına yakının projesi hazırlandı. Buralara hizmeti yoğun bir şekilde götüreceğiz” dedi.

Hizmetler daha hızlı ve az maliyetli olacak

Kırsaldaki en önemli eksiklikler olan su ve altyapı için araç-gereç ile tesis projelerini hazırladıklarını belirten Çakır, buralara kurulacak olan tesisler sayesinde hizmetlerin daha hızlı ve yarı maliyetli gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yapılan yatırım ve hizmetler ile ilgili de bilgiler veren Başkan Çakır, çöp alanındaki enerji üretimini artıracaklarını, çöplerin ayrıştırıldıktan sonra yakılarak, tekrar enerji üretileceğini söyledi. Elektrik enerji üretimi,  yaşam ve spor merkezi, trambüs, yeni nikah sarayı, sanat galerisi, sanat sokağı, gençlik merkezi, Kernek meydan düzenlemesi, kapalı semt pazarı ve kültür merkezi gibi hizmetlerin örnek yatırımlar olduğunu söyleyen Çakır, bu projelerin yakında hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Yapılacak olan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kanalboyu’nun yeniden düzenleneceğini, Yazıhan ile Kale arasına sahil yolu açılacağını, bu yol üzerinde park ve rekreasyon alanları düzenleyeceklerini, şehir merkezinden baraj 2 adet geniş yol açılacağını belirterek, bu hızla gidildiği taktirde, 5 yılda Malatya’yı ilçeleriyle birlikte çok farklı bir şehir konumuna getirmiş olacaklarını belirtti.

Yaptıkları çalışmalarda muhtarlar başta olmak üzere vatandaşın büyük desteğini gördüklerini de kaydeden Başkan Çakır, “merkezi ne kadar kalkındırırsak, kırsala da hizmetler aynı oranda devam eder. Destek ve katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasından sonra Malatya Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya, Malatya Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbah, Kayısı Kentli Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca da kısa birer konuşma yaparak, yapılan hizmetler ile davetten dolayı Başkan Çakır ve ekibine teşekkür ettiler. Dernek başkanları ayrıca istek ve taleplerini de dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Mahalle muhtarları taleplerini yazılı olarak iletirken, bazı muhtarlar da yaptıkları konuşmalarda talep ve isteklerini sözlü olarak dile getirdiler. Muhtarlar bugüne kadar yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çakır ve ekibine teşekkür ettiklerini söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız