SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görülmeye Değer Bir Yer"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:54
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ İlçesi'nde bulunan Levent Vadisi'nde yapımı büyük oranda tamamlanan ‘Seyir Tepesi’nin açılışı Malatya Valiliğinin son gününü yaşayan Ulvi Saran tarafından yapıldı. Vali Saran açılış sırasındaki konuşmasında; “Bu bölge cazibe merkezi olacak” dedi.

  Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan 'Seyir Tepesi'ndeki çalışmalar büyük oranda tamamlanırken, dün sade bir tören ile açılışı yapıldı. Vadinin önemli görsel bir güzelliğe sahip olduğunu söyleyen Vali Saran, "Bu görselliğin geniş kitlelerce görülmesi amacıyla ‘Seyir Tepesi’ yapıldı. Bunun yanı sıra bölgede yürüyüş parkulları da yapılacak." ifadelerini kullandı.

  "Görülmeye Değer Bir Yer"

  Seyir Tepesi'nin görülmeye değer olduğuğu ifade eden Vali Saran, "Ülkemizde buna benzer Karabük’te bir seyir tepesi var; ancak bu boyutta değil. Seyir Tepesi'nin yüksekliği 240 metre. Yaklaşık 10 bin yıldır yaşamın var olduğu bilinen vadiyi bir cazibe merkezi yapmak için böyle bir tesis yapılmasına karar verildi. Vadinin iki tarafındaki 25 mağaraya da güneş panelleri yerleştirerek aydınlattık. Akşamları da güzel bir görüntü oluşuyor. 'Levent Vadisi görülmeye değer bir yer haline geldi. Malatya'ya gelen insanların uğrayabilecekleri, güzel vakit geçirecekleri bir tesisi hizmete sunduk. Tabii burasının işletilmesi için kiralanması gerekmekte.Tesis tamamen bitince uygun birisine verip hem bakımını sağlayacağız, hem gelen insanların hoşça vakit geçirmesine katkı sunmalıyız'' diye konuştu.

  4 Ton Taşıyor

  Vali Ulvi Saran, 25 kilometre uzunluğundaki Levent Vadisi'nin yürüyüş ve kamp yapımı için de uygun bir yer olduğunu sözlerine ekleyerek; vadide yamaç paraşütü ve atlama rampalarının da yapılabileceğini belirtti. Seyir Tepesi’nde zeminin cam kaplı olması nedeniyle vadinin aşağısı rahatlıkla görülebiliyor. Zemini oluşturan cam kaplamanın metrekaresinin yaklaşık 4 ton ağırlığı taşıyabilecek özellikte olduğu öğrenildi. Vali Ulvi Saran, bölgeye telefelik yapılması konusuyla ilgili olarak da bunun yüksek maliyet olacağını da belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız