SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görünür Hale Getirilecekler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:10
A- A+ PAYLAŞ
 
Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunduğu bildirilen, Selçuklu döneminden kalma 8 kervansarayın korunur ve görünür hale getirileceği bildirildi. 
     
Malatya Valisi Ulvi Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Malatya-Nemrut karayolunda Selçuklu döneminden kalma 8 kervansaray bulunduğunu söyledi. 
     
Kervansarayların gün ışına çıkarılması, korunur hale getirilmesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisine sunulması için çalışma yürüttüklerini kaydeden Saran, ilk olarak Yaygın beldesinde toprak altında kalmış Sevserek Han'ı (fotoğrafta) kazı çalışması ile gün yüzüne çıkardıklarını hatırlattı. 
     
Sevserek Han için koruyucu nitelikte bir restorasyon çalışması yaptıklarını belirten Saran, ''Amacımız asli yapısına tümü ile kavuşturacak ve onun sıfırdan, yıkılmamış halindeki gibi tamamlanmış şekle getirilmesi değil. Şu anki hali ile orayı koruyarak muhafaza etmek, ziyaretçilerin görebilecekleri bir şekilde değerlendirmek arzusundayız'' dedi. 
     
Mimari restorasyonda bir ikinci yaklaşımın, büyük bölümü yıkılmış tarihi yapıların oldukları gibi korunarak, cam bir muhafaza içerisinde veya bir çatı altında eski kalıntı şekilleri ile ziyaretçilere açık tutulmaları olduğunu anlatan Saran, Malatya-Nemrut karayolundaki kervansaraylar için de bu yaklaşımı benimsediklerini söyledi. 
     
Restorasyon projesinin bitmek üzere olduğunu kaydeden Saran, ''Amacımız Malatya-Nemrut karayolundaki tüm kervansarayları elden geçirip, açığa çıkarmak, koruma altına almak'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız