SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görünürlüğü Artırıyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:17
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık, Cinsiyet Eşitliğinin İnşası, Türkiye-İsveç Deneyimleri isimli konferansta bir sunum gerçekleştirdi. Filmmor, MEDİAR, KADER, Mor Çatı ve İsveç Konsolosluğu işbirliğinde düzenlenen program, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti. İki günlük konferansın birinci gününde “Politik ve ekonomik katılımda cinsiyet eşitliği” oturumu dahilinde bir konuşma gerçekleştiren Öznur Çalık; akademisyenler, öğrenciler, medya, siyaset ve kadın sinemasının önemli isimlerinden oluşan katılımcılara seslendi. 

Programda konuşmasına,  siyasal katılma düzeyinin özellikle ekonomik gelişme düzeyi ile çok ilintili olduğunu belirterek başlayan Çalık;  ekonomik bakımdan güçsüz kadınların siyasete katılmak konusunda da erkeklerin gerisinde kaldıklarını anlattı. Erkek ve kadın arasında, asgari düzeyde yaratılacak bir fırsat eşitliği zeminin, bu denklemi kadınlar açısından da işler hale getirmek için büyük katkı sunacağını belirten Başkanvekili Çalık; eğitimli kadının zaten kendini toplumda var edebildiğini, önemli olanın bu eğitime erişim haklarını garantiye almak olduğunu söyledi. Eğitimin de; yaşama hakkı, sağlık hakkı gibi vazgeçilmezliğinden bahseden Çalık, Hükümetin kız çocuklarının eğitimi konusunda toplumda meydana getirdikleri dönüşüme örnekler verdi. Türkiye’deki kadın profesör, kadın yönetici ve CEO sayısının; dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirten Çalık, kadınların istihdama katılımlarında da aynı başarının yakalanabileceğinden bahsetti. Ak Parti’nin 2023 Hedeflerinden birinin de kadınların istihdama katılımını yüzde 38’e çıkarmak olduğunu sözlerine ekleyen Çalık; Hükümetin, toplumda daha çok özgür alan fethetmiş kadınların gücüne herkesten çok inanmış en kadın dostu Hükümet olduğunun altını çizdi. Bu kapsamda, Meclisteki kadın milletvekili sayısında son 10 yılda gözlenen artışı örnek veren Öznur Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Ben bir kadın milletvekili olarak Malatya'da köy köy, mahalle mahalle mahalle geziyorum. Yanımda yerel teşkilatımızdan kadınlarımız oluyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Hepimizin, kadınların görünürlüğünü artırıyorum. Çalışan, gezen, sorgulayan, anlatan, korkmayan ve yaşamın içine karışmış bir kadın olarak… Ben ve arkadaşlarım gittiğimiz her yerde; yaptığımız her sohbetin satır arasında aslında karşılımızdakine bu mesajı veriyoruz: Biz varız, siz de kendinizi var edebilirsiniz. Bu mesaj, kahvede oturan amcadan, evde bebesini emziren genç anneye kadar elini sıktığım herkese ulaşıyor. Bu müthiş bir güç bizim için.  Tabi, bu gücü kazanmamızda, halka böyle etkili ulaşabilmemizde; kadınlarımızın bizim “kadınların üzerinden değil; kadınlar için” ; “kadınlar adına değil; kadınlarla birlikte” mücadele ettiğimize tanıklık etmelerinin büyük payı var. Bu da Hükümetimizin başarıdır.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız