SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görüş Gazetesi 40 Yaşında

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:50:36
Görüş Gazetesi 40 Yaşında
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Pazar ve dini bayram günleri dışında her gün yayınlanmakta olan Görüş Gazetesi, 8 Mayıs 2014 Perşembe günkü sayısıyla (bu gazeteyi okumak için haberin sonundaki linki tıklayınız) 40'ıncı yayın yılını geride bıraktı.

8 Mayıs 1974 yılında Cevdet Barış tarafından yayınlanmaya başlayan Görüş Gazetesi, Anadolu'daki yerel basın kuruluşlarının en köklülerinden biri olarak kabul ediliyor. İlk sayısından 8 Mayıs 2014 gününe kadar 12 bin 282 sayı yayınlanan Görüş Gazetesi, ayrıca bir gazeteci okulu olarak da adlandırılıyor. Çeşitli yaygın basın kuruluşlarında görev yapan birçok gazetecinin de yetiştiği, malatyahaber.com'un yayıncılarından İsmet Yalvaç ve Fuat Kozluklu'nun da gazetecilik mesleğine adım attıkları gazete olan Görüş'ün son sayısında, burada görev yapan birçok gazeteci de birer yazı yazarak, Görüş'ü, Görüş'lü günlerini anlattılar.

Görüş Gazetesi'nin 8 Mayıs 2014 günkü sayısında yeralan başyazı şöyle:

"8 Mayıs 1974 tarihli 1. sayı, ilk GÖRÜŞ nüshasının yayınlandığı tarihten bu yana 40 yıl geride kaldı.

Bugün elinizde tuttuğunuz GÖRÜŞ, 12 bin 382’nci sayı. Malatya’nın sevinciyle, hüznüyle, heyecanıyla, coşkusuyla geçmiş 40 yılı var bu gazetelerde. 

Malatya menfaatlerini ön planda tutan; sorumlu, bağımsız ve ilkeli gazetecilik hedefiyle yayına başlayan GÖRÜŞ, ilk sayısından bugüne bu yoldaki çizgisinden sapmadı. Bunun en yakın tanığı, GÖRÜŞ’ün muhterem okurları, Malatya kamuoyu, kanıtı da arşivleridir.

Yerel gazeteciliğin giderek ağırlaşan ekonomik koşullarına, Basın İlan Kurumu’nun yetki alanını aşan bir tutumla gazete sayısını düşürüp, “tek tip” basın yaratma çabalarına ve girişimlerine rağmen, varlığını sürdürmek için direnen bir gazete GÖRÜŞ.

GÖRÜŞ 40 yılı aşan yayın hayatı boyunca gazeteciliği, toplumsal sorumluluk bilinci ile yürüttü. Medyanın devlet- siyaset – iş dünyası ilişkisi bağlamında yoğun bir kirlenmeye muhatap olduğu atmosferde GÖRÜŞ Gazetesi, meslek ahlakının Malatya’daki kalesi oldu. 

Diğer sütunlarımızdaki yazılarından okuyacaksınız, bir dönem GÖRÜŞ’ün kadrolarında görev almış, emek vermiş arkadaşlarımızın GÖRÜŞ’e dair duygularını.

40 yıllık gazeteyi, GÖRÜŞ’ü burada daha fazla anlatmayı gereksiz görüyoruz. Çünkü her gün, huzura çıkıyor…"

KİMLER ÇALIŞTI?

Görüş Gazetesi'nin 40 yıllık serüveninde yeralmış gazeteciler:

Celal Yalvaç/ Merhum Zülfikar İnanç/ Orhan Apaydın (DHA Adana Bölge Müdürü)/ Raşit Kısacık (AA Diyarbakır Eski Bölge Müdürü) /İsmet Yalvaç (Hürriyet Haber Ajansı Malatya Eski Bölge Şefi- malatyahaber.com yayıncısı)  / Fuat Kozluklu (TGRT Haber / Haber Programcısı) /  Merhum Abdurrahman Çamur (Günaydın Gazetesi Temsilcisi)  / Osman Karakaş (Milliyet eski temsilcisi, Kırgızistan-Bişkek/ Serbest Gazeteci) / Merhum Erhan Kırçuval (Milliyet Spor Yazarı) -/ Erhan Hoşhanlı / Suat Taşpınar (turkrus.com- Moskova/ Serbest Gazeteci) /Selahattin Gökatalay (Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri) / Bülent Yalvaç (Türkiyem TV Genel Yayın Yönetmeni) / Niyazi Doğan /Bülent Sarıçiçek (Dünya Gazetesi eski Bölge temsilcisi)/ Nihat Abacı (İHA Malatya Temsilcisi), Savaş Barış ve Levent Barış.

Gorus08.05.2014.pdf

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız