SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görüş Yazmışsa Doğrudur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:52:35
A- A+ PAYLAŞ

Görüş Gazetesi'nin 40. Yayın Yılında Görüş'çüler Yazdı

Fuat KOZLUKLU

Meslekteki ustam İsmet Yalvaç arayıp da demeseydi maalesef farkına varamayacaktım… 

Tanıştığımda 7, bünyesine katılarak mesleğe gerçek anlamda adım attığımda 8, veda edip ulusal ve uluslararası mecralara adım attığımda 9 yaşında olan GÖRÜŞ, 40 yaşına gelmiş… 

Söylemesi kolay ama anılar arşivine yolculuk yapınca gözlerimi nemlendiren, zaman zaman da hayıflandıran bir ömür aslında 40 yıl… Bu demek ki ben de tarihe tanıklık maceramda 32 yılı geride bırakmış oluyorum…

Meslektaşım olan ve televizyon gazeteciliğinde inkâr etmediğim değerli öğretmenliğiyle yol aldığım kardeşim Suat Kozluklu’nun “keşke ben de orada çalışmış olsaydım” diye sık sık hayıflandığı GÖRÜŞ’ü anlatmayı maalesef ben beceremeyeceğim.

Pek umudum yok ama, bu işi şayet biri bir gün ikna eder anlattırabilirse, en iyi patronumuz Cevdet Barış’tan dinleyebilir, okuyabiliriz. Neyse Allah’tan yaşayan en büyük belleklerden ve Malatya’nın da tarih dedesi olan Celal Yalvaç var…

Ben en iyisi belleğimdeki, yüreğimdeki ve kalbimdeki GÖRÜŞ’e dair bir iki satır sunayım…

Cevdet Barış ve Celal Yalvaç’ın temelini attığı, Orhan Apaydın, İsmet Yalvaç, Erhan Kırçuval, Raşit Kısacık ve Osman Karakaş’ın da ustalığıyla örülmüş saygın, güvenilir, örnek ve bir o kadar da ibretlik muhteşem bir yapıdır. Efsane bir öyküdür GÖRÜŞ’ün 40 yılı. 

Türk basınında benzeri çok az denilebilecek onurlu bir mücadelenin simgesidir GÖRÜŞ.

Yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren doğru ve güvenilir habercilik ilkesinden vazgeçmeyen GÖRÜŞ, 40’ıncı yıldönümünde Malatya’nın tarihine belge oluşturmuş, bilim insanlarının kentle ilgili çalışmalarına kaynakça haline gelmiştir.  Hangi yerel yayın organına nasip olmuştur böylesi bir gurur?

Geride kalan onlarca yıl boyunca, bundan böyle de her daim gözüm kapalı arkasında duracağım, yanında yürüyeceğim ve parçası olmaktan göğsümü gere gere gururlanacağım bir gazetedir GÖRÜŞ.

GÖRÜŞ, yerel yayıncılıkta her daim mütevazı bir iddiaya sahipti. Bugün de bu duruşunu değiştirmedi.

Açık görüşlü, açık fikirli, kentin ve ülkenin değerlerine saygılı, birlik ve beraberlik ülküsünden hareketle, ayrıştırıcı değil, bütünleştirici ve sağduyulu çizgiye sahipti. Bugün de çizgisinde bir eğrilik yok. Kendisine ve çevresine özen gösterdi. Sorumluluk sahibi, kentini kucaklayan eşsiz bir değer.

“GÖRÜŞ yazmışsa doğrudur” 

GÖRÜŞ Gazetesi için bugüne kadar ben hep şunu söyledim; Cevdet Barış patronudur ama çalışanları sahibi kadar kucaklamıştır, okuru en büyük ortağıdır ve bu gazete örnek alınan çok zengin büyük bir ailedir. Aileniz varsa sizden zengini yoktur! Buna inanın. Bu zenginlik anlatılamayacak denli değerli… Ve işte aile olduğu içindir ki, GÖRÜŞ; paha biçilemeyen ve de her daim imrenilen bir servettir!

GÖRÜŞ’te çalışmış olmak meslek yaşamımda en değerli, en onurlu, en anlamlı ve en büyük referans oldu. 

32 yıllık meslek serüvenimin, 20 yıl kadar ABD, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar ve bazı Afrika ülkelerinde  geçen diliminde, yerelden gelmenin önemi ve ayrıcalığı ile sık sık karşılaştım. Ve o karşılaşmalarda GÖRÜŞ’ün meslek yaşamımdaki yerinin ayrıcalığını, anlatmayı beceremeyeceğim kadar özellikli olduğunu çok daha iyi kavradım.

Ve Malatya’da geçen kısacık yıllarımda yerel ve ulusal basında kente dair ses getiren bir haberle ilgili hep “GÖRÜŞ yazmışsa doğrudur” dendiğine tanık oldum.

Gelelim bugünün gerçeklerine… Çok güçlü bir rekabet çağında en güçlü rekabet de medya sektöründe yaşanıyor. Dolayısıyla 40’ıncı yılını kutladığımız GÖRÜŞ, işte böyle bir rekabet ortamında haberciliğiyle liderliğini sürdürüyor. Ancak kaçınılmaz bir süreçle karşı karşıya… 

GÖRÜŞ, medyanın gelişme eğilimleri çerçevesinde internet dünyasında da yerini almalı ve kardeş yayın organı malatyahaber.com’la Malatya’nın ve Malatyalıların güvenli limanı olmaya devam etmelidir.

GÖRÜŞ, hep lider gazete olmayı, hep büyük gazete olmayı, hep yerel basınının Malatya’daki amiral gemisi olmayı başarmış ve yorulmaksızın devam ettirmiştir. 

Basında güvenin tartışmasız markası olan kaç gazete var acaba? Hele günümüzde!

Nice yaşlar diyorum sevgili GÖRÜŞ’e… 

40’ıncı yaşı kutlu olsun…

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız