SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görüşmeler İlişkilerimizi Güçlendirecek"

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği İngiltere’nin başkenti Londra’da Theresa May ile görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım, geldiği İngiltere’nin başkenti Londra’da resmi temaslarına devam ediyor. Başbakan Yıldırım, resmi temasları kapsamında İngiltere başbakanı Theresa May ile görüşme gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım’ı Downing Street'teki Başbakanlık Binası'nda İngiltere Başbakanı May karşıladı. Görüşmenin gündeminde, politik, ekonomik, güvenlik, savunma alanları ve ikili ilişkiler yer aldı. Yıldırım ile May'in baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Baş başa ve heyetler arası görüşmeler 1 saat sürdü.

Baş başa görüşmenin basına açık kısmında konuşan Başbakan Yıldırım, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek arttığını belirtti. Yıldırım, “"İkili ilişkilerimiz ve başta terörle mücadele olmak üzere Irak ve Suriye'nin de aralarında bulunduğu bölgesel meseleleri ele alacağız. Aslında ilişkilerimizi şekillendiren yeni bir dönem başlıyor diyebiliriz. Her iki ülke arasında çok daha geniş bir alan olacak. Özellikle savunma sanayi bunun içerisinde. Aslında Türkiye’de bir çok yatırım fırsatı var. İkili ilişkilerimizin aynı zamanda da iş birliklerimizin ilerlemesini istiyoruz. Ziyaretimiz ikili ilişkilerimizi geliştirecektir. Hem Türkiye hem Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler ilerleyecektir” dedi.

Türkiye ile ilişkilerin İngiltere için önemli olduğunu ifade eden Theresa May, “Terörizm, gibi bir çok konuda iş birliğimizi artırabileceğimize inanıyorum. Şuana kadar ki çalışmalarımızın çok yakın seviyede ilerliyor olması bizi çok memnun ediyor. Bu sabah yaptığımız görüşmeler ilişkilerimizi güçlendirecektir” dedi.

Heyetler arası görüşmeye, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı Kerim Uras da katıldı.

Dışişleri Bakanıyla da görüştü

Londra'da temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı kabul etti. Kabulde Türkiye ile İngiltere arasında son dönemde artan temas ve işbirliğinden duyulan memnuniyet dile getirilerek, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Suriye'ye ilişkin son gelişmeler, barışın ve istikrarın sağlanması üzerinde durulan görüşmede, bu bağlamda Türkiye'nin Suriye'deki Kürtlerle herhangi bir sorunu bulunmadığı vurgulanarak, itirazların PYD/YPG gibi terör gruplarına yönelik olduğu hatırlatıldı. Bölgede DEAŞ'la mücadele konusundaki gelişmeler üzerinde de durulan görüşmede ayrıca Körfez'deki gelişmeler, Suriyeli göçmenler ve bunların sorunlarının aşılmasında hükümet dışı kuruluşlarla ilgili konular, PKK terör örgütüyle mücadele, Libya'ya ilişkin gelişmeler, NATO'ya ilişkin bazı konular ile Kıbrıs konusu da ele alındı.

Bakan Johnson, Türkiye'nin bölgede barış ve istikrara olumlu katkısından bahsederek, bu alanlardaki işbirliğini artırma ve savunma sanayii ve teknoloji işbirliğini geliştirmek konusundaki arzusunu dile getirdi.

Londra, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız