SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görüşmeye Başkan Geldi!..

A- A+ PAYLAŞ

Bu mevsim kayısı bahçelerinde çalışacak olan ve il dışından geleceklere ödenecek olan günlük ücret ile ilgili olarak yapılan görüşmeler sonrasında Malatya merkezdeki fiyatın 13.5 YTL olarak belirlendiği bildirildi. Bu arada, Malatya'ya en çok mevsimlik işçi gönderen Adıyaman'ın belediye başkanı da, Malatya'ya gelerek ücret belirleme toplantısına katıldı.

Adıyaman'dan kayısı işçisi olarak geleceklere çiftçiler tarafından bu işçilere ödenecek olan günlük ücretin belirlenmesi konusunda Adıyaman ve Malatyalı yetkililer tarafından bir görüşme yapıldı.

Bu kapsamda Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş ve Adıyaman Geçici İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz Malatya'ya geldiler.

Adıyaman'dan gelen heyete, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın il dışında olması nedeniyle bu göreve vekalet ettiği öğrenilen belediye meclis üyesi Alaaddin Acun da dahil olarak Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ile bir görüşme yaptılar.

Yapılan görüşmelerde geçici işçilere ödenecek olan günlük ücretin 13.5 YTL olmasının benimsendiği kaydedildi.

Ziraat Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Türkiye'nin belki de en iyi ilişkiler Malatya-Adıyaman illeri arasında yaşanmaktadır. Her iki il arasında dostluk önemli bir yer almaktadır. Bu dönemde Adıyaman'dan kayısı bahçelerinde çalışmak üzere gelecek olan işçiler için ödenecek ücret konusunun belirlenmesi belki geç kaldı ama yine de bir araya gelerek fiyat belirlemeye çalıştık. İşçilerimizin hak etiği ücreti almasını istiyoruz. Tabii bunu isterken kayısı üreticilerimizi de düşünmemiz gerekmektedir. Bol hasılatlar diliyoruz. İlk kez böyle bir belirleme yapılıyor. Daha önce elçiler aracılığıyla işçilerimiz geliyorlardı. Şimdi Adıyaman'da kurulan dernek aracılığıyla işçiler gelecekler. Üstelik gelecek olanlarda alacakları fiyatı bilecekler" dedi.

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da "Yapılan toplantı ile günlük ücret konusunu belirledik. Aldığımız ortak kararla 13.5 YTL olmasını kararlaştırdık. Tabii yinede üreticilerimiz ile işçilerimiz kendi aralarında görüşerek fiyat belirleyebilmekteler. Yani bazı bölgelerde fiyatlar 11 YTL ile 15 YTL arasında da değişmektedir. Biz üreticilerimizin bol kazanç elde etmesini isterken çalışan işçilerimizin de hak ettikleri ücreti alması en büyük isteğimiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız