SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görüş'ün Getirdikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:24
Görüş'ün Getirdikleri
A- A+ PAYLAŞ

Görüş Gazetesi'nin 40. Yayın Yılında Görüş'çüler Yazdı

Orhan APAYDIN

Geçtiğimiz ay Adana’daki bir sanat ve düşünce platformunun yaşamımla ilgili yayınladığı fotobiyografide, gazeteciliğimin ilk yıllarını keyifle yaşadığım Görüş’ü uzun uzun anlatmıştım.

40 yıl önceki Görüş’ün sahibi muhafazakar, biz çalışanları ise sol görüşlüydük.

Yayınlanan bu kitap için sahibi Cevdet Barış’ı anlatırken, “Muhafazakar ama demokrattı” demişim.

O kadar da değil.

Gazetecilikteki editöryal bağımsızlığı özümsemişti.

Milliyetçi Cephe (MC) hükümetlerinin ülkeyi yönettiği, 12 Eylül öncesinin en sert sokak hareketleri ve art arda işlenen siyasi cinayetlerinin hakim olduğu bir dönemde böylesine bir patron-yazıişleri dengesinin kurulmuş olmasını, bugünkü medya dünyası için o kadar çok arzu eden var ki...

Böyle bir temel üzerine kurulan Görüş, her görüşten ama samimi, ülkesini seven, gazeteciliğin etik kurallarına bağlı, insan haklarına saygılı gazetecileri bünyesinde barındırdı, çoğu da bu ‘mektepten’ yetişti.

Şimdi de kıvançla izliyorum aynı çizgideki yürüyüşünü. 

40 yaşına gelmiş olmanın ‘kamilliği’ ile daha da oturaklı ve inanılır bir Anadolu gazetesi olmanın gururunu hak ediyor.

Yerel bir yayının bir Anadolu kenti için öneminin yanı sıra, bu duruşu hiçbir zaman bozmayan 40 yıllık bir yayının o kente yayınlanıyor olması ise çok daha önemli.

Halk için de, yöneticiler için de...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız