SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Görüşürsek Kredi İsteyeceğiz!..''

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı Tarım ve Satış Kooperatifleri Birliği (Kayısıbirlik) gerekli krediyi alamadıkları gerekçesiyle genel müdürün istifasından sonra 20 personel de zorunlu olarak ücretsiz izine ayrılması nedeniyle zor günler geçirdiği bildirildi. Bu arada Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, dondan zarar gören kayısı üreticilerine yapılacağı belirtilen, ancak bir türlü ödenemeyen 35 milyon YTL'nin, Kayısıbirlik ile yarım kalmış baraj inşaatlarına aktarılması önerisini getirdi.

"BİRLİK ZORDA.."
Kayısıbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Bulgurlu (fotoğraftaki), "Kayısıbirlik sıkıntılı günler yaşıyor. Çünkü, kredi alınamaması nedeniyle ürün de alamadık. Ayrıca, ilk kez personelimizi zorunlu ücretsiz izine ayırdık. Elemanların tekrar işe ne zaman alınabileceği belli değil" dedi.

Devlet Bakanı Ali Babacan'dan randevu talebinde bulunduklarını bildiren Bulgurlu, "Bunun gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu konuda bazı milletvekilleri bize yardımcı oluyor. Bakanla görüşebilirsek sıkıntılarımızı ileteceğiz ve kredi talebinde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Fiskobirlik'in dış kredi bulabildiğini söyleyen Bulgurlu, "Devlet Fiskobirlik'in 2.5 katrilyonluk borcunu sildiği halde, biz bunu yapamadık. Ne kredi borcumuz silindi ne de kredi ve destek bulabildik. Yanımızda kamu desteğini, sivil toplum örgütlerinin desteğini siyasi iradeyi görmek istiyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

AKDOĞAN'IN ÖNERİLERİ..
Öte yandan Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, Başbakan'ın Malatya'da kayısı üreticilerine söz verdiği 35 milyon YTL don ödemesini kanun gereği yapamadığını, bunun yerine ya Kayısıbirlik'e kredi ya da barajlara ödenek olarak verilmesini önerdi.

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'ndeki Boztepe Barajı'nda incelemelerde bulunan Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Miraç Akdoğan, "Başbakan, 12 Temmuz 2006 tarihinde Malatya'da yaptığı konuşmada, kayısı üreticilerine 35 milyon YTL don ödemesi yapılacağı müjdesini vermişti. 3 ay geçmesine rağmen hala ödeme yapılmadı. Başbakan, sözünde duramamanın üzüntüsü içindedir. Ancak afet kanunu gereği, kayısı üreticisine don ödemesi yapılamıyorsa, 2 öneri sunuyoruz. Kayısıbirlik'e kredi verilirse yine üretici desteklenmiş olur. Bu da olmuyorsa, durma noktasına gelen Boztepe, Kapıkaya ve Çat Barajı kanallarına ödenek verilsin" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız