SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görüyoruz ki Alt Yapı Sıkıntısı Kalmamış"

0
Güncellendi - 2017-04-12 19:15:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Milletvekili Mustafa Şahin, referandum çalışmalarını Malatya merkez ile Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde ayrı ayrı sürdürdüler.

ÇALIK'TAN ZİYARETLER..

Çalık, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte referandum çalışmalarını sürdürdü. Dünya Sağlık Haftası kapsamında düzenlenen programa katılan Çalık, sağlıklı bir gelecek için "Sende Bir El Ver" diyerek organ bağışının önemine dikkat çekti.

Milletvekili Çalık daha sonra Malatya Türk Ocaklarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata, “Türkiye bugün önemli bir merhaleden bir sırat köprüsünden geçmektedir. Komşularımızda meydana gelen olaylar, Türkiye’nin içerisinde gelişen ve değişen olaylar ve Türk milletinin esas temel taşlarının yerinden oynatılmak istenilen bazı hadiseler, bizleri mecburi bir millet bütünlüğüne, beraberliğe götürmüştür” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun memleket meselesi olduğunu kaydederek, “Birlik ve beraberlikle ilgili gayret içerisinde olduğumuz bir dönemdeyiz. Ülkemiz birçok badireler atlattı ama bölücülere, bu ülkenin önüne engel koymak isteyenlere milletimiz taviz vermedi. Artık yeni bir dönüm noktasındayız. Yönetimsel anlamında bir sistem değişikliği ve tamamı da milli ve yerli olan bir sistemle, milletin kendisini kendi özgür iradesiyle sivil bir anayasayla ülkeyi tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da rejimle problemlerinin olmadığını hükümet sistemiyle ilgili problemlerinin olduğunu kaydederek, “Şuan mevcut devletin sistemi Cumhuriyettir. Mevcut getirmek istediğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin asla devletin sistemiyle hiçbir alakası ve problemi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasasının birinci maddesi Türkiye Devleti’nin rejimini Cumhuriyet olarak belirlemiştir. Devletin sistemi Cumhuriyettir ve anayasanın ilk dört maddesine de hiçbir şekilde dokunulmamış, değiştirilmemiştir. Maalesef bir algı operasyonu yaparak, ‘Cumhuriyet rejimiyle problemi olduğunu’ söyleyen kişiler ya da ‘rejim değişikliğine gidiliyor’ diye algı operasyonuna Türkiye’yi maruz bırakanlar, aslında rejimin değişmediğini çok net biliyorlar” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık daha sonra Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan MTB Başkanı Gürsel Özbey, iş dünyasının güven, istikrar ve huzur istediğini belirterek, “İnşallah yapılacak referandumda da bunları sağlayacak şeyler ortaya çıkar. Eski Türkiye’yi inşallah bırakacağız yeni Türkiye’ye adım atacağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da referandumdaki temel hedefin Türkiye’nin istikrarlı bir yönetime kavuşması olduğunu ifade etti.

Çakır, geçmiş dönemlerde koalisyon yapıların güçsüz ve zayıf olmasından dolayı birçok risk olduğunu ve bunun da halka yansıdığını belirterek, “Ekonomik ve siyasi istikrar olmazsa olmazdır. Siyasi istikrarsızlıklar beraberinde ekonomik krizi getirmiş, peşinden de darbeleri getirmiş. Son 15 yıl içerisinde Türkiye’de sağlanan huzur ortamı ekonomide de büyümeyi sağladı. Yeni sistemle daha güçlü bir iktidar yapısı oluşacak” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Malatya’nın 2002 ile 2016 yılları arasındaki ihracat rakamlarının çok ciddi manada farklılık gösterdiğine dikkat çekti. Milletvekili Çalık, 2002 yılında ihracatın yüzde 80’ini oluşturan kayısının 31 bin ton iken şimdi 380 bin ton olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“İhracat rakamlarımız 2002 yılında 122 milyon iken şuanda 350 milyon dolara yükseldi. 2023 hedeflerinde bu ihracat rakamlarımızı bir milyar dolara çıkarmayı gönülden arzu ediyoruz. Bu noktada da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayısımız için çalışmalar yaparken, sanayimiz içinde çok güzel çalışmalarımızı yapıyoruz. 23 ilin, Doğu ve Güneydoğu illerimizi kapsayan kalkınma hamlesiyle cazibe merkezi ilan edilmesi bu anlamda bizim için çok önemli.”

Çalık daha sonra Tüm İşçi Emeklileri Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye’nin ekonomisinin 15 yılda büyüdüğünü ifade ederek, “Ekonomimizi büyüttükçe bundan faydalanacak yine milletimiz. Yeni referandum sistemi de bu anlamda önemli. Eski dönemde darbeleri, kıtlık dönemlerini ve kuyruklarını biliyorsunuz. O nedenle 16 Nisan’da hep birlikte ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Türkiye’de 12 milyon emeklinin olduğunu anımsatarak, “Emeklilerimizin ülkemize sunmuş olduğu katkı, destek ve yaptıkları çalışma bizler için çok çok önemli. O nedenle ilk günden itibaren emeklilerimize verilmesi gereken bütün destekleri, bütün çalışmaları yapmaya çalıştık. Türkiye’de 22 milyon aktif çalışan insanımız var. 22 milyon çalışanımız, 12 milyon emeklimiz Türkiye’de önemli vatandaş grubumuz. Sağlığa erişim konusunda önemli çalışmalar vardı. Eski SSK Genel Müdürü’nü hatırlarsınız. Nüfus artıyor, yapman gereken yeni hastane, yeni sağlık sistemi. Sen yapamıyorsan işi yapana bırakacaksın” dedi.

Çalık, Kışla Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla da bir araya geldi.

ŞAHİN'İN ZİYARETLERİ..

16 Nisan'da gerçekleştirilecek halkoylaması kapsamında ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdüren AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin bu kapsamda Pütürge ve Doğanyol ilçesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için Pütürge ilçesine giden Şahin, ilk olarak Pütürge Belediyesini ziyaret etti. Belediye ziyaretinin ardından Pütürge ilçesi esnafıyla bir araya gelen Şahin daha sonra Pütürge Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını, Pütürge Muhtarlar Odasını, AKP Pütürge İlçe teşkilatını ve Pütürge İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Pütürge Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ziyareti sırasında konuşan Şahin, "Siyaseten il olarak çok güçlü olduğumuz bir dönemdeyiz. Her gittiğimiz yerde insanlarımızın hayır duasını alıyoruz. Bu birliktelikten ortaya çıkan bir güç var. Bu güç doğrultusunda ortaya çıkan hizmetlerden milletimiz memnuniyet duyduğu için dualarını bizden eksik etmiyor. Onların duasıyla da Rabbimiz hizmetlerimizi arttırarak sunmamızı nasip ediyor. 15 yıldır iktidardayız, her dönem Malatya milletvekilleri olarak söz sahibi olduk. Son iki yılda ise bakanımızla, genel başkan yardımcımızla, komisyon başkanlarımızla çok daha güçlüyüz. Pütürge gibi bir ilçemiz, bizimle birlikte asırlardır özlem duyduğu hizmetlere kavuştu. Bunları yaşadıysak güçlü bir hükümet olduğumuz için, milletin vermiş olduğu emanete sahip çıktığımız içindir" dedi.

Pütürge Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ziyaretinin ardından Pütürge Muhtarlar Odasına geçen Şahin, "Muhtarlarımızı görünce bütün vatandaşlarımızı görüyor gibi oluyoruz. Vatandaşımızın sıkıntısı olduğunda ilk başvurdukları yer muhtarlardır. Muhtarlarımız ise sorunları gereken mercilere ileterek çözüm bulma yolunda gereken gayreti göstermektedir. 16 Nisan kapsamında Pütürge'de gerçekleştirdiğimiz ziyaret sırasında Pütürge'nin oy oranını yükseltmek için yarış içerisinde olduğunu gördük. Bu seçimde Pütürge'nin Türkiye genelinde ses getirecek oy çoğunluğu çıkaracağını biliyoruz. Bu seçim geleceğimizin teminatıdır. Bugüne kadar Türkiye'de tek başına iktidar olan hükümet sayısı çok azdı. Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar 65 hükümet kuruldu. 12'si tek başına iktidara geldi. Onun dışında hep koalisyon hükümetleri ülkeyi yönetmeye çalıştı. Koalisyonlar ise ülke'de hiçbir zaman istikrarı yakalayamadı. Bizler darbe artığı anayasadan kurtulup, sivil bir anayasa istiyoruz. Bununda onayını 16 Nisan'da sizlere sunuyoruz. Milletimizin duruşunu biliyor ve görüyoruz. Milletimiz kararını vermiş durumda" sözlerini kaydetti.

AKP Pütürge İlçe teşkilatı ziyareti sırasında, AKP'nin teşkilatçılığın en alasını yapan, disiplinli bir kuruluş olduğun vurgulayan Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"Teşkilatlarımız bizim için çok önemlidir. İl de il başkanlığımız, ilçe de ilçe başkanlığımıza tabi olarak hareket ederiz. Teşkilatımız sayesinde vatandaşlarımızın taleplerini kazanıma dönüştürürüz. 15 yılda 3 yerel seçim geçirdik. Yerel seçim demek icra demektir. AK Parti siyaset çizgisini bozmadı. Halktan aldığını yine halka sundu" ifadelerine yer verdi.

10 Nisan Polis haftası ve Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yılı dolayısıyla Pütürge İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Şahin, "Bölgemiz hem nezih insanların yer aldığı bir yer hem de emniyet mensuplarımızın asayişi sağlayabilmeleri adına önemli çalışmalar yaptıkları bir yer. Pütürge'miz vatanına, toprağına, milletine bağlıdır. Polis teşkilatımızın hayırlı hizmetler yapmasını diliyorum. Bölgeye kazandırılacak yeni emniyet binasıyla birlikte daha nezih bir çalışma ortamı sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Pütürge İlçesi ziyareti sırasında, Örnekköy, Evsele, Bakımlı mahallelerini ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Yapılan hizmetleri yerinde inceledik. Buraları yurt edinen kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltecek çalışmalar yapılmış durumda. Görüyoruz ki yol, alt yapı sıkıntısı kalmamış. Eski Türkiye'yle, yeni Türkiye arasında ki bariz farkları böylelikle görebiliyoruz. Eski Türkiye'ye bir daha dönüşün olmaması için 16 Nisan'da referandumun sahipleneceğini biliyoruz" sözlerini kaydetti.

Pütürge ilçesi ziyareti sırasında son olarak Doğanyol'a bağlı Gökçe mahallesini ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "İlçe bazında birincilik Adıyaman bağlı Sincik'e ait. Eğer 16 Nisan'da Pütürge'miz birinci olursa Cumhurbaşkanlığı sıfatıyla sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ilçemize getirmiş oluruz. Bugüne kadar AK Parti gereğini yaptı. Güzel hizmetleri ilçe sakinlerine sundu. Bu bölgelere standartları yüksek, köylerimizdeki hayatı rahatlatacak yollar yaptık. Vatandaşımız kendi köyünde asfaltla tanıştı. Bizden önce devleti yöneten hantal bir mekanizma vardı. Milleti dinleyen milletvekilleri yoktu. AK Parti'den sonra milletvekilleri ilçeleri, köyleri canla başla gezdi. Bizim harcımız, mayamız millettir. Biz tek başlılık olsun istiyoruz. Ülkeyi yöneten mutlu bir azınlık olsun istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet Ali (6 yıl önce)
    Malatya'da Bir tane yaya alt geçidi var mı şehir içi yollar felaket üst geçit deseniz yeterli değil yazacak çok şey var belediye başkanları kendi reklamlarını yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Kayisiyi ne yapmış ya Çalığı ovuyorsunuz. Kayisiyi boşver Malatyaya ne yapmış. Bu ne kardeşim. Sizin işinizi yaptı diye kayisiyi önem mı vermiş oluyor. Kayisiya önem vermiş hiii ilginc
    0
    0
    Yanıtla
  • Cekicen (6 yıl önce)
    Sayın millet vekilimiz öznur Çalık sizinle gurur duyuyoruz hiç bir kimse sizin kadar kayısıya önem vermiyor Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (6 yıl önce)
    Sayın Çalık yapmış olduğunuz hizmetleri takdirle karşılıyoruz.Lakin referandum oylaması parti seçimi değil güzel ülkemizin geleceği ile ilgili bir oylama .Niçin insanların kafasını bulandırıyorsunuz?Anayasa değişikliği ile ilgili gelecekte ülkemizde ne gibi olumlu veya olumsuz değişiklikler olacak .Niçin tek adam sistemi?En basit kaygım il ve ilçe parti başkanları bulundukları ilin en yetkilisi kralı olacaklar.Bu ihtimal dahi hayır demek için yeterli sebep.Şimdi hayır dersek ileride evet deme şansımız var.Ama evet dersek bir daha hayır deme şansımız Yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    BİZİM BELEDİYELER HEP YER ALTINDA ÇALIŞIRLAR BİR TÜRLÜ YER ÜSTÜNE ÇIKAMAZLAR NEDENMİ. MÜNÜR ERKAL 100YILLIK RPOJE YAPTIĞINI ALT YAPIYI TÜMÜYLE BİTİRDİĞİNİ SÖYLEDİ ÇERÇİ GELDİ BİR SABAH KALKTIKKİ YOLU KAZIYORLAR HAYIRMI DEDİK TÜMÜYLE ALTYAPI YAPACAĞIZ EN AZ 90 YILLIK DEDİLER AHMET ÇAKIR GELDİ HİÇ BİR SOKAKTAN GEÇEMEZ OLDUK DUYDUKKİ YİNE ALT YAPI 2 DÖNEMDİR BUDA BİTİREMEDİ BUDA DİĞERLERİNİ ARATIR OLDU KANAL BOYUNU DURMADAN SÖKÜP YAPIYOR KENDİ MALI OLSA YAPARMIYDI BENCE BUNLAR DEFİNE ARIYORLAR
    0
    0
    Yanıtla