SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göstericinin Beyin Ölümü Gerçekleşti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:09
Göstericinin Beyin Ölümü Gerçekleşti
A- A+ PAYLAŞ

Kızılay’daki Gezi Parkı protestosunda başından yaralanan Ethem Sarısülük’ün beyin ölümü gerçekleşti. Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği haberini alan akrabaları ve arkadaşları hastaneye akın etti. Haberi alarak hastaneye gelen Sarısülük’ün halası ise sinir krizi geçirdi. 

Kızılay’daki Gezi Parkı protestosunda başından yaralanan Ethem Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği haberinin alınmasının ardından akrabaları ve yakınları Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın etti. Gözyaşları içerisinde haberi alan Sarısülük’ün yakınları ve arkadaşları, sloganlar atarak protesto gösterisinde bulundu. Haberi alarak hastaneye gelen Sarısülük’ün halası ise sinir krizi geçirdi. Bir türlü sakinleştirilemeyen Sarısülük’ün halası, özel bir araca bindirilerek hastaneden uzaklaştırıldı. 

Hastane önünde toplanan Sarısülük’ün akrabaları ve arkadaşları basın açıklaması yaptı. Sarısülük’ün kardeşi Mustafa Sarısülük, kardeşinin karanlığı yırtarak aydınlık bir geleceğe doğru yola çıktığını söyledi. Kardeşinin ölmesine sebep olanların hakların karanlığına gömüldüğünü belirten Sarısülük, “Anadolu topraklarında demokrasi ve özgürlük şiarıyla sokak sokak sövüşen yiğit halk çocuklarına şimdiden herkesin sahiplendiği bir bayrak oldu. Onlar yarının aydınlık dünyasının parlayan bir kutup yıldızı olarak her zaman bizlere yol gösterecektir. Yoksul ve yiğit halkımız bizden biri olan evladınız Ethem Sarısülük’ü kaybetmiş bulunmaktayız” dedi.

“SAVCININ TALEBİNE RAĞMEN FAİLİ AÇIKLAMIYORLAR”

Ethem Sarısülük’ün avukatı Kazım Bayraktar ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bugün doktorların verdiği bilgiye göre Ethem’in beyin ölümü gerçekleşti. Kesin ölümünün ise azami 90 saat içerisinde olduğu söylendi. Ancak ağırlıklı olarak tahmin belki bugün, belki yarın. Ethem’i vuran polisi hala saklıyorlar. Savcının talebine rağmen, görüntü kayıtlarına rağmen, tanıkların ifadelerine rağmen, kimliğinin kendileri tarafından tespit edilmiş olmasına rağmen kamuoyuna açıklamıyorlar. Savcılığa teslim etmiyorlar. Ankara Valisi, Emniyet Müdürü, Çevik Kuvvet Şube Müdürü şuanda faili gizleme ve saklama suçu işliyor. Polisi yedirmeyiz diyorlar. Polis katil olsa dahi yedirmeyecek misiniz. Biz onu tespit edeceğiz. Bu halk onun hesabını soracaktır.”

İZMİR'DE 3 POLİS AÇIKTA

Bu arada, İzmir'deki Gezi Parkı eylemlerinde çıkan olaylar nedeniyle 3 çevik kuvvet polisi açığa alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Ankara'dan gelen müfettişlerin yaptıkları incelemeler sonucu 1. Kordon Boyu Caddesi’nde deniz kenarında oturan gençleri copladığı ve bir genç kızın saçını çektikleri iddia edilen 3 çevik kuvvet polisi, dün akşam saatlerinde açığa alındı. 

Alsancak semti Gündoğdu Meydanı’nda 2 Haziran gecesi polisin “dağılın” ikazlarına rağmen eylemciler polise taş ve şişelerle saldırmış, daha sonra 1. Kordon’a kaçan göstericilere müdahale esnasında çevik kuvvet polislerinin cop kullandığı ve bir kızın saçını çektiği iddia edilmişti.

FOTO: Cumhuriyet

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız