SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gösterici'ye Suçlama

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Tekvando Federasyonu Basın Kurulu Üyesi Ali Albay, Tekvandocu Battalgazi Özçınar'ın milli antrenör, milli tekvandocu, Avrupa ve dünya şampiyonu kriterlerine sahip olmadığını ileri sürdü.

Albay, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın açıklamasına şu görüşleri savundu: "Türkiye Tekvando Federasyonu adına yapmış olduğum bu basın açıklamasındaki konu başlığımız kendisi hakkında ulusal televizyon kanalları ve gazetelerde; milli takım antrenörü, milli sporcu, Avrupa ve dünya şampiyonu haberleri çıkan Battalgazi Özçınar ile alakalıdır. Kendisinin Tekvando Federasyonu adı altında milli antrenör, milli sporcu, Avrupa ve dünya şampiyonlukları gibi çoğu sporcunun hayallerini süsleyen bu kriterlere sahip olmadığını buradan bir kez daha siz değerli kamuoyuna ve medya temsilcilerine duyurmak istiyorum. Bu kişi ile ilgili esnaflarımızın yaşamış olduğu sıkıntıların Tekvando Federasyonu ile bağdaştırılmamasını temenni ediyor bundan sonraki günlerde de aynı olumsuzlukların yaşanmaması ve kimselerin sıkıntı yaşamaması adına buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Konu ile ilgili adı geçen şahsın Tekvando ile ilgili geçmiş bilgilerini Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Turtay hocamızdan alabilirsiniz. Yıllardır onurlu bir şekilde ülkemize spor manasında birçok başarılara imza atmış bir federasyon camiası ve ailesi olarak insanları tekvandocu adı altında mağdur eden kişileri tekrar kınıyor, bundan sonra gerek kamuoyunun ve esnaflarımızın gerek oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ile iş adamlarımızın duyarlı olmalarını istiyorum."

Bir işletme sahibi Muharrem Güven ise, Özçınar hakkında; "Milli sporcu olduğunu söyledi. Bizde gururlandık ve kendisine iyi niyetle yaklaştık. Bize düşen ne varsa yaptık. Gelen misafirlerine yemek yedirdik. Gereken masrafları da yaptık. Onun dışında ekstradan borç para istedi, onu da verdik. Ancak daha da geri alamadık. Telefonla kendisine ulaşamadık" iddiasına bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız