SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Götürüsü Değil Getirisi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:07
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.

Beraberinde,  İl Başkan Yardımcıları Eyüp Sağlam ve Murat Turgut’la birlikte MTSO’yu ziyaret eden Öz’ü; MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza, meclis üyeleri Yalçın Geyik ve Oğuzhan Ata Sadıkoğlu karşıladı.

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Her fırsatta Malatya’nın sorun ve taleplerini iletme imkanı buluyoruz. Rahatlıkla ulaşıp ilin sorunlarını iletebildiğimiz vekilimizsiniz” diyerek TOBB ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmasını talep ettiklerini söyledi.

Milletvekili Öz ise, “Hükümetimiz tarafından 2004 yılında çıkarılan 5084 sayılı Teşvik Kanunu çıktığında birçok avantajları vardı. Önemli kısmı daha önceden sonlandırıldı. Sadece, işçilerin SGK payını devlet yatırıyordu. Bu uygulama da 31 Aralık 2012 itibarıyla sona erecek. Bunun da tekstil sektörü başta olmak üzere birçok işverenimizi sıkıntıya düşüreceği, belki de işten çıkarmalara sebep olacağı aşikardır. Başta MTSO olmak üzere sivil toplum örgütlerimizin talebi olmuştu. Talep üzerine bakanlarımız Ali Babacan, Zafer Çağlayan ve Cevdet Yılmaz bey ile görüştük. 5084‘ün bütçeye yıllık maliyetinin 700-800 milyon bütçeye getirisi olacağını söylediler. Dolayısıyla Teşvik Yasası'nın uzatılmasının bütçeye götürüsü değil, getirisi olacağı kanaatindeyim. Bunu bu şekliyle intikal ettirdik. Sayın Erkoç Bey de zaten Başbakanımıza iletti. Bunun ekonomiye olumlu katkısı olacağına inanıyoruz. Ayrıca 3. organize sanayi için de Malatya’nın yeni yatırımcıları getirmemiz lazım. Darende organize elektrik ihalesi yapıldı. Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız