SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Göz Bankasıyla Artacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, "Önümüzdeki 6 ay içerisinde göz bankasının kurulması ile birlikte kornea nakil sayımızı yılda 300 civarına çıkarmayı amaçlamaktayız" dedi.

Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, birimlerinin çalışmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kliniğimizde vitreo-retinal cerrahi ve tıbbi retina ile ilgili tüm işlemler yapılmaktadır. Kornea nakilleri kliniğimizde yapılmakla beraber, önümüzdeki 6 ay içerisinde göz bankasının kurulması ile birlikte kornea nakil sayımızı yılda 300 civarına çıkarmayı amaçlamaktayız. Kliniğimizin şuanda tıbbi retina-vitreoretinal cerrahi bölümü dışında, glokom, kornea-kontakt lens, uvea-Behçet ve oküloplastik alt bölümleri mevcuttur. Üniversitemizin bilimsel araştırmalar proje bölümünden proje desteği ile almış olduğumuz laser dakritosistorinostomi cihazı önümüzdeki ay itibarı ile kullanıma sunulacaktır" ifadelerini kullandı.

"Kliniğimizde 2009 yılı verilerine göre 30 bin poliklinik hastasına hizmet verilmiş olup genel toplamda ameliyat sayımız bin 800'dir. Kliniğimiz şuanda bir üniversite kliniğinin bakacağı 3. Basamak hizmetini layığı ile verir durumda olup çevre komşu illerden hatta İstanbul, Bursa, Tokat, gibi uzak batı Anadolu, Van ve Şırnak gibi uzak doğu Anadolu illerinden hasta sevklerinin yapıldığı bir merkez haline gelmiştir" diyen Doğanay, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Asistan eğitiminde kullandığımız ve şuanda Türkiye'de tek olan katarakt cerrahisi fako deney laboratuarında geçtiğimiz yıl eğitime başlanmıştır. Asistanlarımız hasta üzerinde ameliyatlara başlamadan önce bu laboratuarda eğitim alarak cerrahi yeteneklerini geliştirmektedirler. Bununla beraber bu laboratuarın gerek ülkemizdeki diğer eğitim kliniklere hatta yurt dışından özellikle Türki Cumhuriyetleri ve sınır komşularımıza hizmet vermesi açısından Sayın Sunay Duman hocamızla istişare edilmiş ve bunun gerçekleştirilmesi fikir alt yapısı oluşturulmuştur. Bununla beraber son yıl asistanlarımızın, Avrupa'daki önemli göz kliniklerinde 3 ay süre ile çalışmaları için erasmus programı çerçevesinde anlaşmalar yapmaktayız. Bu yolun aktif hale getirilmesi Sayın Rektörümüzün ve Dekanımızın emekleri yadsınamaz. Şuana kadar 1 arkadaşımız İspanya'da Dr Alio ile çalışmış, diğer arkadaşımız ise şuanda göz hastalıkları alanında Avrupa'nın en önemli araştırma laboratuarları ve klinik merkezlerinden biri olarak kabul edilen Almanya'nın Tübingen Üniversitesinde Vitreo-retinal alanda eğitim almaktadır. Tüm bu imkanlar Tıpta uzmanlık sınavında doktor arkadaşlarımızın kliniğimizi tercih etmelerini sağlamakta ve çalışkan yüksek puan almış doktorların kliniğimize gelmesinin yolunu açarak hem üniversitemizin hem de kliniğimizin gücünü ve prestijimizi artırmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız