SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Göz Boyama' İçin miydi?!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:20:12
'Göz Boyama' İçin miydi?!.
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 21-22 Eylül tarihlerindeki Malatya ziyareti öncesi başta Malatya Belediyesi ve Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü olmak üzere gerçekleştirilen birçok çalışmanın, başbakana kenti daha güzel göstermek için  “göz boyamaya”  yönelik olduğu çimlerin sökülmesiyle anlaşıldı.

Bu kapsamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti öncesinde yapılan çevre düzenlemeleri kapsamında refüjlere serilen rulo çimlerin yine belediye ekipleri tarafından kaldırıldığı öğrenildi.

Malatya Belediyesi normal şartlar altında 15 gün ila 1 ay içinde bitirilebilecek çevre düzenlemesi, yol, kaldırım ve benzeri projelere yönelik lokal çalışmalarını 1 yıl içinde bile bitiremezken, Başbakan Erdoğan’ın Malatya ziyareti programının belli olması üzerine Eylül ayı başından itibaren hummalı bir faaliyete girişmişti. 

Tüm ekiplerini sahaya süren Malatya Belediyesi, Başbakan Erdoğan’ın 21 Eylül’de başlayan Malatya ziyareti öncesinde, Çevreyolu üzerindeki orta refüjler, Vilayet Park, Dede Korkut Parkı ile birçok bölgede hazır çimle çevre düzenlemesi yapmıştı.

Refüjlerdeki çimler sökülmeye başlandı

Çevre yolu orta refüjlerindeki hazır çimlerin serilmesinin üzerinden bir ay bile geçmeden yine Malatya Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılmaya başlandı.

Gözboyamaya  yönelik olduğu anlaşılan hazır çimlerin, serildikten 1 ay sonra kaldırılmasının nedeni ise Malatya Belediyesi yetkilileri tarafından trambüs güzergahında yapılacak yol düzenleme çalışmaları ile izah ediliyor.

Oysa, trambüs güzergahı  aylar önce belli olmuştu ve bu güzergahta yapılacak çalışmalar zaten Malatya Belediyesi yetkilileri tarafından açıklanmıştı.

Hazır çim miktarı ve fiyatı devlet sırrı gibi!

Malatya Belediyesi, Başbakan Erdoğan’ın ziyareti öncesinde yaklaşık 50 bin metrekare hazır rulo çim satın alınmasının planlandığını, bunun 10 bin metrekaresi belediye tarafından geri kalanın ise Esenlik Şirketi tarafından alınacağına yönelik bilgiler vermesine rağmen ne kadar hazır rulo çim alındığını ve harcanan para miktarını şu ana kadar açıklamadı. Basın mensuplarının konuya ilişkin defalarca soru sormasına rağmen Malatya Belediyesi yetkilileri alınan çim miktarını ve fiyatını devlet sırrı gibi saklamaya devam ediyor. Ancak, çim alımının maliyetinin 300 bin TL ile 600 bin TL arasında bir rakam olduğu öne sürülüyor.

Öte yandan Çevreyolunun batı girişini 2 yıldır bitiremeyen Karayolları ekipleri ise yine Başbakan’ın gelişi nedeniyle hummalı bir çalışmaya girmiş ve iki haftada batı girişindeki çalışmaları tamamlamıştı. Karayolları ekipleri, Çevreyolu’nda Makro marketin bulunduğu alanda  da yine yol çalışmalarına başladı.

HABER: Güler HAZAR- Yeni Malatya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız