SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göz Göre Göre!..

A- A+ PAYLAŞ

Kızılcahamam ilçesi yakınlarındaki trafik kazasında, aralarında Malatyalı Kübra Batur'un da (fotoğraftaki) bulunduğu 10 üniversiteli genç kıza mezar olan minibüsün şoförü tutuklandı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal’ın talimatı üzerine Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan dört kişilik özel bir heyetin hazırladığı ön inceleme raporuna göre; minibüsün yolcu taşıma yetki belgesi yok. Kaza, aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle gerçekleşti. 24 yolcu kapasiteli minibüste 27 yolcu olması da ölü sayısının artmasında etkili oldu.

11 değil 10 genç öldü
Cumartesi günü Kızılcahamam Akyazı ilçesi Çeltikli beldesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 11 üniversite öğrencinin öldüğü 10’unun da yaralandığı duyurulmuştu. Yağmur Elham isminin ölenlerin bulunduğu listede yer almasına karşın ölenler arasında olmadığı tespit edildi. Böylece ölü sayısı 10 olarak kesinleşti.

Minibüsü kullanan şoför Hacı Tanrıkurt, dün ‘Aşırı hız ve dikkatsiz araç kullanmak suçlamasıyla’ çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaza sonrasında ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Öğrenciler, Adapazarı’nın Akyazı ilçesindeki Kuzuluk kaplıcalarındaki İhlas Vakfı’na ait kamptan dönüyorlardı. Öğrenciler, Ankara’ya varmadan önce Abant’ta piknik yapmıştı. Bazı öğrenci velilerinin çocuklarının söz konusu kampa gittiğinden habersiz olduğu öğrenildi. Kazadan yaralı kurtulan bazı öğrencilerin ifadelerinde şoförün uyukladığını söylediği ve şoförün öğrencileri almak için bir gece önce Ankara’dan Adapazarı’na geldiği ve gece uyumadığı öne sürüldü.

Feci kaza Emniyet’te de en üst seviyede inceleme altına alındı. Dört kişilik bir ekip tarafından hazırlanan ön raporda, araç şoförü Tanrıkurt’un, ‘aşırı süratli’ olduğu ve ‘hız ihlali’ yaptığı belirlendi. Raporda şu tespitlere yer verildi:

“06 D 8538 plakalı minibüsün Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınması zorunlu olan ‘yolcu taşıma yetki belgesi’ yok. Şoför Tanrıkurt’un da çipli yolcu taşıma ehliyeti bulunması gerekirdi ancak böyle bir ehliyetinin de olmadığı belirlendi. Araçta çalışır vaziyette olması gereken takograf cihazının devre dışı bırakıldığı ve sürücünün ehliyetinin bu cihaza takılı olmadığı tespit edildi. Takograf takılı olmadığı için aracın hızını tespit etmek mümkün olmadı. Ancak, kazanın oluş şekli itibarıyla kaza anında hızı en az 106 km olması gerekiyor.

Minibüs 24 yolcu kapasiteli iken araçta 27 kişinin bulunması da kazada ölü sayısının artmasında etkili oldu. Şoför başka bir araç tarafından sıkıştırıldığını beyan etse de bu iddiasını destekleyecek unsurlar ne kaza yerinde ne de görgü tanıklarının ifadeleri ile sabitlenemedi. Olay yerinde ve araç üzerinde yapılan incelemeler, kazanın aşırı hız ve hatalı sollamadan kaynaklı olduğunu, kaza sırasında aracın sol şeritte bulunduğunu, şoförün kontrolünü kaybetmesi üzerine refüjdeki bariyerlere çarpan yaklaşık 40 metre bariyerlere sürtündüğünü, daha sonra devrilerek 50 metre daha sürüklendiğini gösteriyor.”

Yol da mı hatalı?
Yetkililer, olay yerinde geçen yıl 60’a yakın trafik kazası meydana geldiğine dikkat çekerken, keskin bir viraj bulunan yolda teknik bir eksiklik olabileceğini vurguladılar.

FOTOĞRAF: Ailesinin 4 çocuğun biri olan Kübra Batur'un cenazesi, geçtiğimiz Pazar günü öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Orduzu Elmasuyu Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız