SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göz Kapakları, Kalp Krizinin Habercisi !

A- A+ PAYLAŞ
 
Yeni bir araştırma, göz kapaklarında tıbbi adı ‘ksantelazma’ olan kabarık sarı lekeler bulunan hastaların kalp krizi geçirme olasılığının yüzde 48 daha fazla olduğunu gösterdi.
 
Danimarka'daki araştırmacılara göre, genelde kolesterolden oluşan göz kapağı üzerindeki kabarık sarı lekeler, kalp krizi ve diğer hastalıklara yakalanma riskinin yüksek olduğu anlamına geliyor.
 
Çoğunlukla kolestrolden oluşan ksantelazmanın, vücutta başka yağ birikiminin de göstergesi olabileceği belirtiliyor. Kalp doktorları bulguların kalp krizi riski taşıyan hastaların belirlenmesine yardımcı olabileceğini kaydediyor.
 
Danimarka'nın Herlev Hastanesi’ndeki araştırma ekibi 1970'lerde 12.745 hastayı izlemeye başlamıştı. Araştırmanın başlangıcında hastaların yüzde 4.4'ünde ksantelazma bulunuyordu.
 
GÖZLERDEKİ SARI ALARM
 
33 yıl sonra hastalardan 1872'si kalp krizi geçirdi, 3699'u kalp hastası oldu, 8507'si de öldü. Ksantelazmanın kalp krizi riskini arttırdığı, işte bu verilerin değerlendirilmesiyle ortaya çıktı. Ksantelazma yağ birikimine işaret ettiği için felce ve kalp krizine yol açabilecek damar tıkanıklığı riskinin yüksek olduğunu gösteriyor.
 
Araştırmacılar bu hastaların yaşam tarzlarını değiştirmeleri ve kolestrolü azaltmaya yönelik tedavi görmeleri gerektiğini belirtiyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız