SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Göz Yummayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin bir süre önce yaptığı ihaleyle almış olduğu fidanların “çok yüksek” fiyatları ve ihaleyle ilgili görevlilerin firma tarafından yurtdışı geziye götürülmelerine ilişkin iddialar tartışma konusu olmaya devam ediyor.

CHP İl Teşkilatı, Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, belediyenin milyarlık fidanlar almasına tepki gösterdi. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve il yönetim kurulu üyeleri, dudak uçuklatan fiyatlara yurt dışından fidan alan Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Belediyenin fidanlara ödediği fiyatlara inanmakta zorluk çektiklerini belirten Kiraz, ‘Malatya Belediyesi kimin parasını bu şekilde hovardaca harcayabiliyor?’diye sordu.
CHP Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Belediye Meclis Üyesi Günnur Tabel ve il yönetim kurulu üyeleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı, skandal fidan alımında belediyenin ödediği fiyatlara inanmakta zorluk çektiklerini söyleyerek, Malatya Belediyesi’nin bir firmayı kalkındırmak adına bütün Malatyalıların hakkını yedirdiğini ifade etti. Belediyenin, bir adet Hatmi fidanı için 1858 TL, Oya fidanı için 1180 TL, Baston Formlu Zakkum için 991 TL, Erguvan için 826 TL bedel ödediğini tekrar eden Kiraz, ‘Bu fidanlara bu kadar para ödenmesi hangi vicdanla bağdaştırılır bunu bilemiyor ve anlayamıyoruz.  Malatya Belediyesi bu kadar zengin ise neden Malatya’nın durumu içler acısı? Bunu merak ediyoruz. Burada bir ağacın fiyatı yaklaşık bir kayısı fidanının 400 katı kadar. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Malatya Belediyesi’nde neler yaşanmakta? Hangi ihaleler kimlere peşkeş çekilmekte Parasının kimlere hovardaca harcandığını Malatyalılar merak ediyor. Malatyalıların parasını haksız yere hiç kimseye yedirmemek adına CHP İl Örgütü olarak, elbette ki bu olayların sonuna kadar takipçisi olacağız. Hukuk komisyonumuzun incelemesinden sonra gerekirse yargıya taşıyacağız’ diye konuştu.
Kiraz’ın açıklaması şöyle:
 
“Malatya Belediyesinin bir çok ihalesinde olduğu gibi, daha önce gündeme gelen ve son gelişmelerle basında yer alan iddialar doğrultusunda; 
 
Malatya Belediyesinin fidan alımı ile ilgili çok uçuk rakamlar konuşulmakta ve buna bütün Malatyalıların inanmakta zorlandığı bir durumla karşı karşıyadır. 
 
Belediye Başkanının bir an önce bir açıklama yapması gerekmektedir. 
 
Bizler çok merak ediyoruz. 
 
Malatya Belediyesi kimin parasını bu şekilde hovardaca harcayabiliyor. 
 
Bir firmayı kalkındırmak adına bütün Malatyalıların hakkı nasıl yenir, yedirilir. 
 
1 Hatmi Fidanı için 1858 TL, 1 Oya Ağacı için 1180 TL, 1 Baston Formlu Zakkum için 991 TL, 1 Erguvan Ağacı için 826 TL. nasıl ödenir. 
 
Bu olay hangi vicdanla bağdaştırılır, merak ediyoruz.
 
Malatya Belediyesi bu kadar zenginse , neden Malatya’nın durumu içler acısı.
 
Burada bir ağacın fiyatı bir kayısı fidanının yüzlerce katı.
 
Neden bu ağaçlar bu kadar pahalıysa tercih edilmiştir. 
 
İhale komisyonunu fidanları satan firma Avrupa Seyahatine götürmüş müdür ?
 
Malatya Belediyesinde neler yaşanmaktadır.
 
Bunları merak ediyoruz Malatya Belediyesi hepimizin belediyesidir. Oradaki hak hepimizin hakkıdır. Hakkımızın yenmesine göz yummayacağız. 
 
Malatyalı hiçbir kimsenin hakkını yedirmemek adına bu alayın da sonuna kadar takipçisi olacağız”
 
MECLİS ÜYESİNİN SORU ÖNERGESİ..
İl Başkanı Kiraz, CHP’li meclis üyesi Günnur Tabel’in konuyu bir soru önergesiyle belediye meclis gündemine getirdiğini, ancak bu soru önergesinin reddedildiğini de hatırlattı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız