SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gözaltılar Casusluk Davasıyla İlgili"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:11:40
A- A+ PAYLAŞ

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 18 ilde düzenlenen operasyonla ilgili, ''Gözaltına bulunanlar, kamuoyunda "Casusluk davası" diye bilinen dosyayla ilgili öncesi, esnası, süreci içerisinde yönlendirme, olayı manipüle etme, farklılaştırma gibi konuların içerisinde rolü ve dahli olan, ilgisi, etkisi olan kamu görevlisi ve sivil vatandaşlar var’’ dedi 

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, akşam saatlerinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) soruşturmasında gözaltında bulunan şüphelilerin Yeşilyurt semtinde bulunan Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’ndeki binasına geldi. Emniyet binasından çıkışında Uzunkaya basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soruşturma ile alakalı detaylı bilgi veremeyeceğini belirten Uzunkaya, ''57 şüphelisi olan soruşturma kapsamında 48 kişi gözaltına alındı. 12 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 36 şüphelinin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor. Yurt dışında olan örgüt lideri bir kişi ile birlikte 9 zanlının da firari durumda. İfadeler sonrası şüpheliler muhtemelen cuma günü mahkemeye çıkarılacaklar. Gözaltına bulunanlar, kamuoyunda "Casusluk davası" diye bilinen dosyayla ilgili öncesi, esnası, süreci içerisinde yönlendirme, olayı manipüle etme, farklılaştırma gibi konuların içerisinde rolü ve dahli olan, ilgisi, etkisi olan kamu görevlisi ve sivil vatandaşlar var’’ dedi.

“İNŞAAT ÇALIŞMASI VAR ONA GELDİM”

Bir gazetecinin emniyet binasına geliş sebebini sorması üzerine Uzunkaya, ‘’Burası benim emniyet müdürlüğümün bir birimi, birimleri sık sık ziyaret ediyorum. Siber suçlarla ilgili bir inşaat çalışması vardı ona baktım. Hem de operasyonla ilgili arkadaşlarımdan son durumun bilgilerini aldım’’ dedi. 

Uzunkaya, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın "casusluk" olmadığının ortaya çıktığının anlaşıldığına ilişkin değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine de Vali Toprak'ın ne tür bir açıklama yaptığından haberi olmadığını, söz konusu "casusluk" olayının olup olmadığını değerlendirecek olanın adli merciler olduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız