SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Gözaltına Alınan 7 Öğretmen Tutuklandı

0
Güncellendi - 2017-01-18 03:16:02
FETÖ'den Gözaltına Alınan 7 Öğretmen Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 öğretmenden 7’si tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Milli Eğitim’den ihraç edilen 22 Öğretmen için 11 Ocak tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile iltisaklı irtibatlı oldukları gerekçelerle gözaltına alınan 9’u bayan 22 öğretmen, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Adiye’ye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesi alınan şüphelilerden 2’si adli kontrol kararı ile serbest, 20’si ise tutuklanmaları talebiyle Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevkedildi.

Sulh Ceza Hakimliği 1’i bayan 7 öğretmen hakkında tutuklama kararı verirken, 15 öğretmeni ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Tutuklanan öğretmenlerin örgütün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı ''ByLock''u kullandığı belirtildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız