SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözaltında Malatyalılar da Var!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:22
Gözaltında Malatyalılar da Var!
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından Salı sabahı erken saatlerde başlatılan İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan ya da "bilgisine başvurulmak üzere emniyete davet edilen" 52 kişiden üçünün Malatyalı işadamı E.I. ve C.A. ile stanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Malatyalı eski genel sekreteri M.P. olduğu öne sürüldü. Bu isimlerden E.I. haberturk.com ve C.A. yenisafak.com.tr sitelerinde duyuruldu. Ancak, diğer bazı internet sitelerindeki gözaltı listelerinde E.I. ve C.A.'nın isimlerinin olmadığı görüldü. E.I.'nın haberturk.com sitesinin "gözaltına alınanlar" başlığı altında yayınlanan fotoğraf galerisinde yeralan haber ve fotoğrafı da daha sonra çıkarıldı.

Operasyonda gözaltına alındığı öğrenilen  Malatyalı M.P., 2005-2009 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı. 

yenisafak.com.tr'nin iddiasına göre, operasyonla ilgili olarak "bilgisine başvurulmak üzere emniyete davet edilen" Malatyalı işadamı ise İstanbul’da müteahhitlik firması olarak faaliyet gösteren şirketin sahibi C.A.. Yeni Şafak Gazetesi’nin internet sitesi, C.A.'nın sağlık durumunun iyi olmadığını vurgulayarak “Kalp pili takılı olan C.A.’nın hayati tehlikesinin olduğu belirtiliyor. Kalp pili her an durabilir" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar’ın çocukları, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, ünlü işadamı Ali Ağaoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu operasyonda toplam 52 kişi gözaltına alınmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız