SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözaltındaki Askerler Adliye'de...

0
Güncellendi - 2016-07-18 18:21:41
Gözaltındaki Askerler Adliye'de...
A- A+ PAYLAŞ

Darbe girişiminden dolayı 2. Ordu Komutanı ve komuta kademesi ile 7. Ana Jet Üs Komutanı gözaltına alındı.  5 general dün akşam saatlerinde Malatya Adliyesi’ne getirildi.

Silahlı Kuvvetler içerisindeki bir grubun darbe girişiminin ardından, 2. Ordu Karargahında yaklaşık 10 saat süren direnişin ardından içeri giren Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 16 Temmuz Cumartesi günü 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 2. Ordu kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve 2 Tuğgeneral olmak üzere 11 subay ve astsubay Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının gözaltı kararı üzerine gözaltına alındılar.

Darbe soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde ise 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’da verilen gözaltı kararı üzerine Emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Darbe girişimine yönelik soruşturmada darbeden dolayı gözaltına alınmış olan en üst rütbeli muvazzaf asker 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti oldu.  Emniyette işlemleri biten 1 orgeneral, 1 tümgeneral, 3 Tuğgeneral ve birlikte aralarında subayların olduğu grup, dün akşam saatlerinde Malatya Adliyesine çıkartıldı.

Adliye önünde çok sayıda polis önlem alırken Orgeneral Huduti ve diğer askerlerinin savcılık sorguları yaklaşık 14 saattir sürüyor. 2.Ordu Komutanı Orgeneral Huduti'nin Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz tarafından sorgulandığı diğer rütbeli askerlerin ise 2 Cumhuriyet Savcısı tarafından sorguya alındığı öğrenildi.

Bu arada, iha tarafından geçilen haberde, Malatya Barosu'ndan 170 avukatın, şüphelilerin savunmasında bulunmayı kabul etmedikleri, Orgeneral Huduti'yi İstanbul'dan gelen bir avukatın savunacağı belirtildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

v1

v3

v2

v

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız