SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göze Islahı Suyu 4 Kat Artırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:47:32
Göze Islahı Suyu 4 Kat Artırdı
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir Belediyesi tarafından Göldağı eteklerinde bulunan Tandırlık Mevkiindeki su gözeleri ıslah edilerek suyun miktarı 4 katına çıkarıldı. Böylece bu mevkiide bulunan mahallelerin su sıkıntıları giderilmiş oluyor.

Arapgir'in Hezenek, Yukarı Ulupınar, Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi, Yeni İlçe Jandarma Binası, Yukarı Çörenge Mahalleleri gibi mevkilerin yeni yapılan binalarla birlikte artan su ihtiyacını karşılamak üzere Tandırlık mevkiinde bulunan su gözeleri ıslah edildi. Arapgir Belediyesi'nin çalışmalarıyla mevcut gözeler temizlendi. Şebekeye yeni gözeler de katılarak kaptaj çalışmalarıyla tamamen ıslahı sağlanmış oldu. Böylece 4 katına çıkarılan suyun miktarı çevrede bulunan köy ve mahallelerce temini, daha önceden temin edilmiş olan 200 tonluk su deposuna aktarılarak sağlanacak. Su gözlerinden taşınan sular 3500 metrelik kazı çalışması ile yine yeni döşenecek olan 200'lük borular vasıtasıyla mahallelere aktarılmış olacak.

Bu bölgenin yeni yerleşimle nüfusun artması nedeniyle içme suyu sıkıntılarının daha ileri boyutlara ulaşmadan çözümlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda sona gelinmek üzere.

Yapılan bu çalışmaların son ayağı olarak da şebeke boruları tamamen değiştirilerek hattın tamamı yenilenmiş olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız