SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözledi, Ülkesinde Yapacak

A- A+ PAYLAŞ

Dünyanın önemli Karaciğer nakli merkezlerinden biri haline gelen Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, 1 ay süreyle incelemelerde bulunup, buradaki operasyonlara katılan Pakistanlı cerrah, ilk karaciğer nakli ameliyatını yapmak için ülkesine dönüyor.

Konuya ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nden yayınlanan bülten şöyle:

"İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen karaciğer nakillerine katılan Prof. Dr. Muhammad Tufail, Pakistan’ın en kalabalık ikinci şehri olan Lahore Shaikh Zayed Hospıtal’da (Şeyh Said Hastanesi) gerçekleştirmeyi planladıkları ilk karaciğer nakli için ülkesine dönüyor.

Bir ay süreyle Karaciğer Nakli Ünitesindeki gelişmeleri izleyen Prof. Dr. Muhammad Tufail bu süre zarfında Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile birlikte birçok ameliyata da katıldı.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile birlikte Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’i ziyaret eden Prof. Dr. Muhammad Tufail, Pakistan’ın Lahore kenti Shaikh Zayed Hospıtal’da Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirmeyi düşündükleri ilk karaciğer nakli ile ilgili yardım ve işbirliği istedi.

Daha önce karaciğer nakli gerçekleştiren birçok Ülkede bulunduğunu belirten Prof. Dr. Muhammad Tufail, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin karaciğer nakli konusunda önemli bir başarıyı yakaladığını ifade ederek, burada kaldığı süre içerisinde kendisine gösterilen ilgiden ve sunulan katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a teşekkür etti.

Üniversite olarak Pakistan’la olabilecek her türlü işbirliğine açık olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, gerçekleştirilecek olan karaciğer nakli konusunda Prof. Dr. Muhammad Tufail’e başarılar diledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız