SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözler Kritik NATO Zirvesinde...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:59
Gözler Kritik NATO Zirvesinde...
A- A+ PAYLAŞ
Uçak krizi nedeniyle Türkiye'nin talep ettiğin NATO zirvesi bugün yapılıyor...
Suriye'nin, cuma günü bir Türk uçağını vurması bugün yapılacak NATO toplantısında ele alınacak. Türkiye'nin talebiyle yapılacak zirvede, ankara 28 üye ülkeye konuyla ilgili detaylı bir brifing verecek.
 
4. MADDE 
Türkiye, yoplatıyı NATO'nun 4. maddesi çerçevesinde talep etti. 4. madde bir üye ülke ulusal güvenliği, sınır bütünlüğü ya da bağımsızlığı tehlike altına girmesi halinde istişareler için diğer üye ülkeleri toplantıya çağırabimesine olanak veriyor. Türkiye daha önce Şubat 2003'te Irak İşgali'ne gidilen süreçte 4. maddenin işletilmesini talep etmişti.
 
KINAMA VE DESTEK BEKLENİYOR
Toplantıdan, Suriye'yi kınayan ve Türkiye'ye destek veren bir açıklama çıkması bekleniyor. Ancak uzmanlar toplantıda fiili bir adım kararının çıkmasının beklenmediğini belirtiyor.AP'ye konuşan Brookings enstitüsü'nden Clara Marina O'Donnell, Türkiye'nin bugüne dek Suriye'ye yönelik bir müdahaleye karşı çıktığını belirterek, Ankara'nın amacının 4. madde çerçevesinde esda yönetimine yönelik diplomatik baskıların arttırılması olduğunu söyledi.
 
RUSYA'DAN UYARI
Toplantı öncesinde Rusya'dan uyarı geldi. Rusya Disisleri Bakan Yardımcısı Aleksandır Gruşko, NATO'nun Suriye konusundaki gerginliği daha da artıracak ve 16 aydır devam eden krizin çözümü için harcanan uluslararası çabanın altını dinamitleyecek bir adım atmamasını umut ettiklerini söyledi.
 
Gruşko, Rus RİA Novosti ajansına yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin NATO'ya 4. Madde başvurusu Suriye çevresindeki gerginliğin artması olasılığı acısından son derece alarm verici'' görüşünü savundu.
 
SURİYE: NATO'YA BAŞARILAR
Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihat Makdisi, de dün yaptığı açıklamada NATO toplantısı hakkında “Toplantı, Suriye’deki krizin birlik içerisinde çözülmesi yolunda olacaksa başarı diliyorum fakat amaç saldırıysa, Suriye karasuları ve hava sahası kutsaldır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız