SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözler Kulüpler Birliği'nde

0
Güncellendi - 2019-09-26 00:45:59
Gözler Kulüpler Birliği'nde
A- A+ PAYLAŞ

Beşiktaş Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıklayan Fikret Orman, bu istifasıyla Kulüpler Birliği Başkanı unvanından da istifa etmiş olacak. Kulüpler Birliği Vakfı’nda yeni başkanın kim olacağı ise merak konusu.

Beşiktaş’ta Fikret Orman’ın istifa kararı almasının ardından gözler Kulüpler Birliği’ne çevrildi. Kulüpler Birliği Vakfı’nın da başkanlığını yapan Orman’ın görevden ayrılması durumunda, vakıf seçime giderek yeni başkanını seçecek. Kulüpler Birliği’nde başkan vekili olan Kayserispor Başkanı Erol Bedir, şu anda kendilerinin de beklemede olduğunu belirterek, “Öncelikle başkanın kararını açıklaması lazım. Süreci bilmiyoruz. Hemen mi bırakacak bilmiyoruz. Dolayısıyla işin Beşiktaş boyutu hallolmadan Kulüpler Birliği konusunda bir şey söylememiz doğru değil. Vekili olarak bana da bir şey söylenmedi. Fikret Başkan’ın görevi bırakması durumunda, aynı Dursun Özbek döneminde olduğu gibi yine bir seçim yapılır ve Kulüpler Birliği Başkanı belli olur” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'TA ORMAN'IN BAŞKANLIK DÖNEMİ

Bu arada Beşiktaş’ta istifa edeceğini açıklayan Başkan Fikret Orman, 7 yıllık görev süresi döneminde birçok önemli icraat yaptı. İnönü Stadı'nı yıkıp yeniden yapan Orman, başkanlık süresince 2 de lig şampiyonluğu yaşadı. Ancak bu periyotta siyah-beyazlıların borcu 500 milyon TL’den 2.5 milyar TL’ye yükseldi.

Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman dönemi kapanıyor. Dün yaptığı basın toplantısında istifa kararı aldığını açıklayan Orman’ın, yarın yapılacak olan olağanüstü yönetim kurulu toplantısıyla birlikte istifasını açıklaması bekleniyor. 26 Mart 2012 tarihinde yapılan genel kurulda başkanlık koltuğuna oturan ve 7,5 sene boyunca Beşiktaş’ı yöneten Orman, bu periyotta siyah-beyazlılarda birçok önemli işe de imza attı. Göreve geldikten sonra ilk olarak stadyumu yenilemek için çalışmalara başlayan Fikret Orman, İnönü Stadyumu’na da ilk kazmayı kendisi vurdu. Siyah-beyazlılar, 2013-2016 arasında maçlarını farklı stat ve şehirlerde oynarken, Beşiktaş Park, 11 Nisan 2016 tarihinde oynanan Beşiktaş - Bursaspor maçıyla kapılarını açtı.

6 farklı teknik adamla çalıştı!

Fikret Orman göreve geldiğinde takımın başında Portekizli çalıştırıcı Carlos Carvalhal vardı. 2011-2012 sezonunun 33. haftasında Carvalhal görevden ayrılırken, ligin son maçında Tayfur Havutçu takımın başında sahaya çıktı. Ancak Fikret Orman yeni sezonda takımı Samet Aybaba’ya emanet etti. Feda sezonunda maçlara Samet Aybaba yönetiminde çıkan siyah-beyazlılar, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonunda ise Slaven Bilic yönetimindeydi. Hırvat teknik adamla her iki sezonu da ligde 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, bir sonraki sezon ise Şenol Güneş’le anlaşmaya vardı. Güneş’in takımın başına gelmesiyle birlikte iyi bir hava yakalayan siyah-beyazlılarda Başkan Fikret Orman da ilk şampiyonluğunu yaşadı. 2015-2016 sezonunu zirvede tamamlayan siyah-beyazlılar, bir sonraki sezon da mutlu sona ulaşarak üst üste 2 sezon şampiyonluk kupasını kaldırma başarısı gösterdi. Bu periyotta Avrupa’da da iyi bir performans sergileyen Beşiktaş, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynarken, 2017-2018 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi’nde grupları namağlup lider bitiren ilk Türk takımı olma başarısı gösterdi.

Birçok yıldız transfer etti

Fikret Orman döneminde Beşiktaş’a birçok yıldız futbolcu transfer oldu. Demba Ba, Jose Sosa, Mario Gomez, Adriano, Talisca, Aboubakar, Ryan Babel, Medel, Negredo, Pepe, Vida ve Kagawa gibi isimler, siyah-beyazlı forma altında mücadele etti. Beşiktaş, Fikret Orman başkanlığında rekor futbolcu satışlarına da imza attı. Cenk Tosun, Demba Ba, Atınç Nukan, Ersan Gülüm ve Marcelo gibi oyuncuları yüklü meblağlara Avrupa’ya ve Çin’e satan Orman yönetimi, transferde de Beşiktaş tarihinin en fazla gelir eden başkanı oldu.

Tesislere önemli yatırımlar yapıldı

Beşiktaş Park’ın tamamlanmasıyla birlikte Başkan Fikret Orman, diğer tesislerle ilgili de önemli çalışmalara imza attı. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ne önemli yatırım yaparak futbolcuların antrenman sahalarından kalacakları odalara kadar birçok değişikliğe imza atan Orman, Fulya’daki altyapı tesislerinin de çehresini değiştirdi ve modern bir tesis yaptı. Akatlar 1903 ve Pendik 1903 Tesisleri’ni de üyelerin kullanımına açan Orman’ın son icraati ise Bolu Gerede’deki kamp merkezi. Beşiktaş’ın sezon başı kamplarını yapması için kazandırılan Gerede tesisleri, önümüzdeki sezon itibariyle kullanıma hazır hale getirilecek.

Borç 5’e katladı

Fikret Orman döneminde 2 şampiyonluk yaşayan, Şampiyonlar Ligi’nde namağlup gruptan lider çıkan ilk Türk takımı olan, stadını yenileyen, birçok tesis açan ve çok önemli yıldızı kadrosunda barındıran Beşiktaş’ta borç ise 5’e katlandı. 26 Mart 2012 tarihinde göreve geldiğinde Yıldırım Demirören yönetiminden 490 milyon TL borç devralan Fikret Orman, 7 buçuk yıl sonra yeni gelecek olan yönetime 2.5 milyar TL borç devredecek.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmetbb (4 yıl önce)
    Özbe öz Malatyalı, Malatya'nın çocuğu Adil Gevrek göreve!
    0
    0
    Yanıtla