SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözler Malatya Savcılığında...

A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün, Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Cihazı söken kişinin resmi bir görevli olduğu, ifade verdiği ortaya çıktı. Savcı şimdi 'sök emrini' verenin peşinde...
 
BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazcıoğlu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı açıklama deprem etkisi yarattı. Gül, kaza sonrasına ilişkin izlediği bir videoya değinmiş 'birileri cesetlerle ilgilenirken, birilerinin de helikopterin hafızasını özel tornavidayla söktüğünü' söylemişti. Gül'ün açıklaması 'hafıza kartını kim söktü' sorusunu gündeme getirdi.
 
Görüntüleri savcılıkta izleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile MKYK üyesi parti avukatı Kemal Yavuz söken kişinin resmi görevli olduğunu söyledi. Avukat Yavuz DDK'nın elde ettiği görüntülerin Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda bulunduğunu belirterek, 'Savcılık o kişinin kimliğini bir süre önce belirledi. Görüntüdeki kişi enkaz kaldırma çalışmasında hiçbir görevi olmayan resmi görevli. Sayın Gül'ün bahsettiği kişi savcıya geçtiğimiz günlerde ifade verdi, serbest bırakıldı. Şu an tutuklu yok, henüz dava açılmadı. Savcılık şimdi bu kişilere hafıza kartını kimlerin söktürdüğünü bulmayı hedefliyor' dedi. Yavuz, 'Bu resmi görevli asker mi sivil mi ? sorusuna ise 'Asker demiyorum. Ancak asker değil de demiyorum' şeklinde yanıtladı. 
 
ELİMİZDEKİ TEK DELİLDİ 
 
Yavuz kazanın tüm ayrıntısının hafıza kartında saklı olduğunu belirterek, 'O hafıza kartı veri taşıyordu. Bize olayın aydınlatılması ile ilgili bilgi verecek tek delildi. Faillerin talimatıyla başka bir fail tarafından ortadan kaldırıldı. Çalındı' dedi. 
 
3 KİŞİNİN İFADESİ ALINMIŞTI
 
Yavuz'un sözleri gözleri soruşturmaya çevirdi. Daha önce, kazanın yaşandığı dönem Kahramanmaraş Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yarbay A.E. 'şüpheli', Yarbay H.T.  'tanık' sıfatıyla ifade vermişti. Bu iki isimden önce de Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral A.L.'nin 'aramada ihmal' iddiası nedeniyle ifadesi alınmıştı. Helikopterin düştüğü 1 km'lik bölgenin koordinatlarının tespit edildiği, buna karşın enkazın bulunduğu bölgeye bakılmadığı öne sürülmüştü.
 
21'inci Saniye Şoke Etti
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün, Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin açıklaması olayı yeniden gündeme taşıdı. Gül'ün işaret ettiği 'cihazı sökme' anının ise izlediği videonun 21'inci saniyesinde yaşandığı öne sürülüyor. İddiaya göre video Cumhurbaşkanı'na Ağustos başında ulaştı. Görüntülere göre kaza bölgesinde cenazeler dua eşliğinde kaldırılıyordu. Cumhurbaşkanı önce bir kez videoyu izledi. Gelen notta '21'inci saniyeye bakın' yazısı olduğu için ikinci kez daha dikkatli izledi. 21'inci saniye Cumhurbaşkanı'nın çarpıcı açıklamasının da nedeni oldu. Çünkü o anki görüntüye göre birileri cenazelerle ilgilenirken başka birileri de cihazı söküyordu. 
 
AKŞAM GAZETESİ-Kemal ÇAĞLAYAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız