SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözler Yine Belediye'de!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, ilk kez şartnamesini değiştirip Ekim ayında yapmak istediği, ancak "yanlışlık" gerekçesiyle iptal edilen şehir temizliği ihalesi, 15 Ocak Cuma günü saat 10.00'da yapılacak.

Belediye binasının Beydağı Salonu'nda yapılacak olan ihaleye, bugüne kadar bu işi "özel koşullarda" yapan Belediye Esenlik Şirketi dışında da talipli firma çıkması bekleniyor. Belediye yönetiminin, işin alt yüklenicilere de verilebileceği maddesini eklediği ihalenin şartnamesinin Esenlik dışındaki şirketlere ihalenin verilmesine olanak sağladığı sürüldü. Ayrıca, Perşembe günü saat 16.00'ya kadar ihale şartnamesi alan firma sayısının, Esenlik dahil 3 firma olduğu öğrenildi.

EKİM'DEKİ İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ..
13 Ekim'de yapılması gereken ihalenin iptalinin ardından yeni ihalenin 15 Ocak'ta yapılacağına ilişkin olarak, malatyahaber.com'da Aralık ayınca şu haber yayınlanmıştı:

"Malatya Belediyesi’nin 13 Ekim 2009’da düzenlediği, ancak ihale şartnamesinde yapılan bir yanlışlık nedeniyle iptal edildiği açıklanan ‘Belediye sınırları içindeki alanlar ile mahallerin temizliği, çöp toplama ve ilaçlama işi’ne ilişkin ihale 15 Ocak 2010’da yeniden yapılacak.

Ekim 2009'da düzenlenen ancak iptal edilen ihale 26 aylık süreyi kapsar ve işin 460 personel ile tamamlanması öngörülürken, yeni ihale ilanında işin süresi 23 ay (01.02.2010 - 31.12.2011) olarak tespit edildi. İhale süresinin 3 ay azaltılmasına karşın, ihale konusu işin 30 personel artışı ile, yani 490 kişi ile tamamlanması öngörüldü.

İhale, 15 Ocak 2010’da Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı salonu’nda yapılacak.

İlk ihale ilanının yayınlandığı dönemde, belediye içindeki bir grup yöneticinin, ihalenin belediye şirketi olan Esenlik Ltd. Şti. yerine İstanbul orijinli bir firmaya kazandırılması konusunda çalışma yaptığı iddia edilmişti. Kısa süre sonra yayınlanan düzeltme ilanında, ‘ihaleye konu olan işin alt yüklenicilere yaptırılamayacağı’ şeklindeki ibarenin yanlışlıkla yazıldığı belirtilerek, bu maddenin ‘ihaleyi kazanacak firma, işi, tamamen ya da kısmen alt yüklenicilere yaptırabilir’ şeklinde değiştirilmesi ise, sözkonusu iddiaları güçlendiren gelişme olarak nitelendirilmişti.

Yeni ihale şartnamesinde de işin kısmen alt yüklenicilere yaptırılması olanağı tanınıyor.

İlk ihalede, İstanbul’da AKP’li birçok belediyenin temizlik işini yapan, Siirt Belediyesi’nin temizlik ihalesini kazandıktan sonra AKP’li bir belediye meclisi üyesinin mücadelesi sonucunda ihaledeki bazı usulsüzlükler yüzünden cezalandırılan Akmercan Grubu ihale dökümanı almıştı. Bu grubun İstanbul'un ilçe belediyelerinden Malatya Belediyesi’ne transfer olan bazı belediye yöneticileri ile ilişkili olduğu iddiası gündeme taşınmıştı.

13 Ekim 2009 tarihinde düzenlenen ilk ihalede, Esenlik Ltd. Şti. ve Temay Temizlik Ltd. Şti. teklif vermişti. İhale, Esenlik Ltd. Şirketi'nin, şartnamede fazladan evrak istendiği gerekçesiyle yaptığı itiraz sonucunda iptal edilmişti. Akmercan Grubu ise ihale dökümanı satın almasına karşın son dakikada ihaleye katılmaktan vazgeçmişti.

Temizlik ve çöp toplama işi ihalesi, Cemal Akın döneminde son 3 yıllığı (36 aylığı) 42 milyon liraya Esenlik Şirketi’ne verilmişti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız