SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gözleri Açık Gitti..'

A- A+ PAYLAŞ

Almanya Hükümeti, 8 yaşında geldiği Almanya'da 50 yaşında yakalandığı mide kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden Malatyalı Hüseyin Pektaş'ın son arzusu olan anne babasını görmesi isteğine izin vermedi.

2 çocuk ve 2 torun sahibi Malatyalı Hüseyin Pektaş'ın kardeşi Abbas Pektaş (47), resmi işlemleri başlattıktan sonra doktorların anne ve babasını acilen görmesi gerektiği yönünde rapor verdiğini söyledi. Darmstadt Klinikum'dan raporları alan Abbas Pektaş, anne babasının sigorta işlemlerine kadar tüm işlemleri hazırlayarak yetkililere gönderdiğini, Alman hükümetinden hiçbir maddi yardım talebinde bulunmadığını ifade etti. Abbas Pektaş, "77'inci madde diyerekten anne ve babama vize vermediler. Kardeşimin gözleri açık gitti. Türkiye bize sahip çıksın" dedi.

Oğlu Hasan Pektaş'ın 12 yıldır Alman ordusunda astsubay olarak görev yaptığını ve Alman hükümeti için Kosova'da vazifeye gittiğini belirten Abbas Bektaş, "Biz bize düşen görevleri yerine getirdik. Herkes hasta olabilir ve herkes vefat edebilir. Anne ve babamı kardeşime göstermeyen Alman hükümetini kınıyorum" diye konuştu.

Kardeşinin hastalığa 1 sene önce yakalandığını ifade eden Pektaş, "Dortmunt'lara kadar tedavi için gittik. Özel 'hipotermin' tedavisini hükümetten 5 kuruş talep etmeden 6 ay boyunca kendi cebimizden ödedik. Fakat bu devlete yine yaranamadık" dedi.

Darmstadt Klinikum Prof. Dr. H.Bernhard ve Dr. Andreas Rost imzalı, "Acil ailesini görmesi gerekir" raporunu aldığını ve yetkililere verdiğini belirten Abbas Pektaş, "İnsanlık dışı olayda herkesten yardım bekliyorum. - Almanya'da yabancı, Türkiye'de Almancı- zihniyeti artık ortadan kalksın. Türkiye Hükümeti bize sahip çıksın" diye konuştu.

Annesinin ve babasının 1981'te emekli olarak Türkiye'ye döndüklerini belirten Pektaş, "Kardeşimin son isteği anne ve babamı görmekti. Resmen gözleri açık gitti. Kardeşimi Malatya'da defnederken annem ve babam son bir defa görmek istediler. Kardeşimin cenazesine sarıldıklarında gözleri kapandı ve öylece toprağa verdik" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız