SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gözlerini Öyle Hırs Bürümüş ki'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, PKK terör örgütünün ifade edemediği düşüncelerin Liberal ve İkinci Cumhuriyetçiler tarafından ifade edildiğini belirterek, "Demokrasi ve özgürlüğün bu kadar suiistimal edildiği, esasından uzaklaştırıldığı bir ülke başka yerde bulunamaz" dedi.

Malatya'da incelemelerde bulunan Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, İHA Muhabirine yaptığı açıklamalarda gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türkiye'de etnik fitnenin çıkartıldığını belirten Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, "Bu fitnenin sosyolojik, inanç ve toplum bakımından haklı bir gerekçesi yok. İddia edildiği gibi bu toplumun milli bütünlüğünün dışında ayrı bir millet oluşumu da yok. Çünkü bir milletin oluşumu sosyolojik bir gerçektir. bir kere kolay bir olay değildir. Tarihi ve kültürel bir evrimle meydana gelir. Yani sadece ırkçılık iddiasıyla bir millet oluşturulamaz. İşte Türkiye'de bu sistemli bir şekilde bir süreden beri tezgahlanıyor. Bugün büyük bir kepazelik yaşanıyor. Yüksekova'da Apo'nun örnek model dediği model, aslında paralel devlet oluşumunun tipik bir örneği. Yani bir ülke düşünün ki, orada bir taraftan ülkenin anayasası, yasaları ve idari yöntemleri var, fakat beri tarafta belli bir bölgede halk meclisleri adına Stalinist ve Komünist bir yapılanma modeli alttan alta işlenmek suretiyle bir yapılanma oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun bir kademe daha ötesi, doğrudan zaman zaman düşündükleri şekilde Özerk Kürdistan'ı ilan etmeleridir. Ama şunu düşünmüyorlar, belli bir özel bölgeye Kürdistan adını vermeleri durumunda Türkiye'nin geri kalan bölgeleri ise doğrudan Türkistan kimliğine sahip olur. Türkiye çok acı bir çatışmanın içerisine girer. Ama gözlerine öyle bir hırs bürümüş ki, bunun doğuracağı felaketi, insanlarda meydana getireceği acıları kesinlikle hesaba katmıyorlar. Oysa bu fitnenin yerine adam gibi doğrudan bireysel hak ve özgürlüklerin temini için ortaya çıkmış olsalar, bu anlamda kendilerine her hangi bir şekilde kimsenin itiraz edecek durumu yok" şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİNİN ESASINDAN UZAKLAŞTIRILDIĞI BAŞKA BİR ÜLKE YOKTUR"
Gürgür şöyle konuştu, "Devamlı olarak ısıtılıp getirilen Diyarbakır Cezaevi'ni bir müze haline getirme iddiaları var. Öbür taraftan Mamak'ta yüzlerce insanın çekmiş olduğu açılar, çileler, oradaki insanların maruz kaldığı işkenceler kimsenin umurunda bile değil. Enteresan bir ortak cephe, bir ittifak oluşuyor. Çoğu kere PKK'nın kendisinin ifade etmekte sakınca gördüğü bir takım görüşleri bile işte Liberal ve İkinci Cumhuriyetçi denen kesimler çok daha geniş bir şekilde kullandıklarını görüyorsunuz. Demokrasi ve özgürlüğün bu kadar suiistimal edildiği, esasından uzaklaştırıldığı bir ülke başka yerde bulunamaz, görülemez. Türkiye'nin artık bu etnik fitneyi ortadan kaldırmak için artık etkili bir proje ve politika izlemesi mecburiyeti var. Bir gerçeğin daha burada altını çizmek durumundayız; PKK varlığını sürdürdüğü müddetçe, bölge halkı üzerindeki etkisini sürdürdüğü müddetçe bu bölgede nasıl bir adım atılırsa atılsın, hiç bir netice vermez. Çünkü bölge insanı özgür iradesini kullanamaz durumda."

Bu arada, Türk Ocakları Malatya Şubesi'ni ziyaret eden Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür'e Türk Ocakları Şube Başkanı Nadir Günata tarafından, ocağın amblemi ve kayısı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız