SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gözleriyle Konuşuyor"

0
Güncellendi - 2020-01-22 02:32:45
A- A+ PAYLAŞ

Şu anda 73 yaşında olan Tiyatro ve Sinema Sanatçısı hemşehrimiz Kenan Işık, 21 Mart 2014'te saunada düşerek başını çarpmış, beyin kanaması geçirmişti. Işık, geçirdiği talihsiz kaza sonucunda uzun süre bitkisel hayatta kalmıştı. Hastaneden çıkan Kenan Işık’ın evde tedavisi devam ediyor.

Usta oyuncunun eşi Beril Işık'tan yeni bir açıklama geldi.

"GÖZLERİYLE KONUŞUYOR"

Ünlü oyuncunun Işık’ın söylenenleri duyduğunu fakat tepki vermediğini söyleyen eşi son durumunu anlattı;

"Yoğun bir şekilde fizyoterapi ve ergoterapi görüyor. Bakışlarıyla etrafındakini takip edebiliyor. Artık gözleriyle iletişim kurabiliyor. Tekerlekli sandalyesinde kimi zaman bütün gün oturuyor. Vücudunu artık tamamen kendisi tutabiliyor, dik durabiliyor. Daha önce bunların hiçbirini yapamıyordu."

MALATYA TÜRKÜLERİ DİNLETİLİYORDU

Kenan Işık’ın geçirdiği kaza sonucu komaya girip yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü dönemde açıklama yapan eşi Beril Işık, “Şimdiye kadar tedaviye olumlu cevap verdi. Her olumlu cevap bir adım daha ilerlemesini sağlıyor. Fizik tedavisi devam ediyor. Malatya türküleri ve uzun hava dinletiyoruz. Bunlara da fiziksel olarak tepki veriyor” demişti.

ÖZGEÇMİŞİ..

1947 yılında Malatya- Yeşilyurt- Yakınca (Kilayik)'da  doğdu. Devlet Demiryolları’ndan emekli bir memur çocuğu olan Kenan Işık orta okul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara’da okurken ise Meydan Sahnesi’ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmuştur.

Devlet Tiyatroları’nın çeşitli sahnelerinde 35 oyun sahneye koydu. ‘Bebek Uykusu, Olmayan Kadın, Behçet Bey’in Fötr Şapkası, Keloğlan ile Zülfü Sarı’ oyunlarını yazdı. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Huzur’ adlı romanını oyunlaştırdı. ‘Bebek Uykusu’ ve ‘Olmayan Kadın’ ile ‘Kültür Bakanlığı En iyi Oyun’, iki kere ‘Kültür Bakanlığı En iyi Yönetmen’, ‘Oyun Yazarları Derneği En iyi Yönetmen’, ‘T.B.M.M Çocuk Oyunları Yarışması’nda mansiyon, ‘Eleştirmen Birliği Ödülü’, ‘Makedonya Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’, ‘Ulvi Uraz Övgüye Değer Oyuncu’, ‘ismet Küntay En iyi Yazar’, ‘Uluslararası Lions 118-Türkiye Yönetim Çevresi Sanat Ödülü’, ‘Bakırköy Belediyesi Uyarlama Oyun Yarışması’nda Başarı Ödülü’, ‘Avni Dilligil En iyi Yönetmen’, ‘Türk Yazarlar Birliği Roman Uyarlama’ ödüllerini kazandı. Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’da tiyatro araştırmaları yaptı. Haziran 1996-99 yılları arasında istanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yaptı. Hürriyet Kelebek Ödülü-2000, Rotarak Yılın iletişimcileri Ödülü-2000, Ankara Tv Gazetecileri Derneği Ödülü, Magazin Gazetecileri Derneği Ödülü, Selçuk Üniversitesi iletişim Ödülü, istanbul Üniversitesi iletişim Ödülü, Aydın Doğan Anadolu Meslek Lisesi iletişim Ödülleri’nin de sahibidir.

Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştır. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır. 1974 yılında Köşe yazarlığı sırasıyla Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), tekrar Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı “Dadı” adlı diziyle boy göstermiştir. 2005 yılında Kenan Işık Erdoğan Aktaş’la tanışıp 4 Nisan 2005 tarihinde Star Haber’i sundu. 12 Haziran 2005 tarihinde haberi sunmayı bırakan Kenan Işık 20 Ağustos 2005 tarihinde Star Haber’i bıraktı ve tekrar oyuncu oldu. Sanatçı ayrıca Türk televizyon programları arasında fenomenler arasına giren Kim 500 Bin İster yarışmasının sunuculuğunu yapmış, değişen yeni adı ile Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunuculuğunu yapmaya devam etmiştir.

21 Mart 2014 günü saunada geçirdiği kaza sonucu bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılmıştır. Olayın olduğu tarihten bir müddet komada olan sanatçının tedavisi şu anda evinde devam etmektedir. Işık, evli ve 2 çocuk babasıdır.

malatyahaber.com- medyaradar.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Gerçek bir Malatyalı idi Rahmetli Şaban tacyildizla Malatya'nın isminin geçtiği her yerde onları mutlaka görüyorduk bazıları gibi Malatyali olmayı bir prim olarak kullanmadilar Allah şifa versin onu eski yesilyurtta sağlıklı olarak inşallah görürüz sağlığı ile yakından ilgilenen hanımına da ayriyeten teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (4 yıl önce)
    Allah yardimcisi olsun hemsehrimize ve tum hastalara acil sifalar versin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    rabbim şifa versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal CİRAN (4 yıl önce)
    Cenabı Allah her şifa bekleyene olduğu gibi, değerli hemşehrimiz Malatya ve Malatyalılar aşığı usta oyuncu Kenan IŞIK'a şifalar versin. Onu sevdiklerine bağışlasın...
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem.balaman (4 yıl önce)
    Hemşerimiz Kenan IŞIK beye Allah şifalık versinki Malatyamızın havadaki yıldızlarının ışıkları başka doğar sözünü kendi ağzından bir daha duyalım. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (4 yıl önce)
    Kıymetli hemşerimize Allah şifalar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Apo (4 yıl önce)
    Rabbim tez zamanda sağlığına kavuştursun inşallah. Sırf Malatya değil ülkemiz için çok büyük bir değer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (4 yıl önce)
    Hemşehrimiz,gururumuz,büyük ustaya Allah acil şifalar versin inşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Karakaş (4 yıl önce)
    Hemşehrime Allah dan şifa diliyorum. Allah ona da ailesine de güç kuvvet versin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Isallah iyilesir. Allahtan umut kesilmez birgun Turk milletinin ve tv onune.saglikli.cikarsin.
    0
    0
    Yanıtla