SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göztepe Mahallesi'ne 24 Derslikli Lise..

A- A+ PAYLAŞ

Mahalle gezilerine devam eden Belediye Başkanı Cemal Akın, 28 Şubat Salı günü de Göztepe Mahallesi’ne giderek, incelemelerde bulundu.

Beraberinde Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve basın mensuplarıyla birlikte Göztepe Mahallesine giden Belediye Başkanı , burada Mahalle Muhtarı Halis Denizhan ve mahalle sakinleri tarafından karşılandı. Eski belediye başkanları Seyhan Semercioğlu ve Naci Şavata da gezinin son bölümüne dahil oldular.

Belediye Başkanı Akın, burada yaptığı konuşma sırasında, mahallelerin sorunlarını bizzat yerinde tespit etmek, mahalle halkıyla görüşüp sorunlar hakkında doğrudan ve yerinde bilgi alarak sorunları çözmek istediklerini belirterek, bu doğrultuda Göztepe Mahallesi sakinleri ile bir araya geldiklerini söyledi.

Mahalle gezilerinin, vatandaşlarla bir araya gelme ve vatandaşların dilek ve isteklerini doğrudan öğrenme bakımından büyük önem taşıdığını söyleyen Belediye Başkan Akın, “Vatandaşlarımızı dinleyerek, belediyemizden beklentilerinin neler olduğunu, belediye olarak bizim eksiklerimizin neler olduğunu tespit edeceğiz ve yine belediyemiz imkanları doğrultusunda bu eksiklerimizi giderme gayreti içinde olacağız” dedi.

Göztepe Mahallesinin sorunlarını daha önceden de bildiğini, bu konuda Mahalle Muhtarı Halis Denizhan’ın Belediye’ye vermiş olduğu dilekçeler olduğunu belirten Belediye Başkanı Akın, Belediyeye verilen dilekçeler hakkında da ilgili müdürlüklerin gereğini yaparak, mahalle muhtarına konu hakkında zaman zaman bilgi verdiğini söyledi.

Malatya Belediyesi olarak okul ihtiyacı olan mahalle ve bölgelere okul alanı tahsis etme konusunda hassas olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Akın, bu anlayışla Göztepe Mahallesi’nde yapılan şuyulandırma çalışması neticesinde bir okul yeri tahsis ayrılarak, bu alanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini ancak, şuyulandırmanın halen askıda olduğunu ifade ederek, “Burada yaptığımız şuyulandırma askıdan indikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’müz tarafından bu alanda bir lise yaptırılacaktır. Böylece bu mahallemizin çok önemli bir eksikliği de giderilmiş olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Akın’ın konuşmasından sonra bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut ise, “Biz biliyoruz ki bu mahallemizde anaokulumuz ve ilköğretim okulumuz var ancak lisemiz yok. Bu bölgedeki öğrencilerimiz daha çok Fatih Lisesine gidiyorlar. Fatih Lisesi de bugün Malatya’nın en kalabalık lisesi konumuna gelmiş oldu. Burada Belediyemizin de imar çalışması kapsamında okul alanı olarak gösterdiği bir lise yerimiz var, 13 dönümlük. Eğitim projelerinin uygulanması için arsalara ihtiyaç duyuyoruz. Bize burada Belediye Başkanımız Sayın Akın’ın yoğun gayretleriyle temin edilen bir arsamız var. Bunu mahallinde, yerinde görmek üzere geldik. Biz buraya inşallah geniş kapsamlı en az 24 derslikli bir lise yapmayı düşünüyoruz. Bu anlamda mahallenin eğitim sorunları da Sayın Belediye Başkanımızın destekleriyle çözülmüş olacaktır. Kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Göztepe Mahalle Muhtarı Halis Denizhan ise yaptığı konuşmada, mahallelerini ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Eski Belediye Başkanları Seyhan Semercioğlu, Naci Şavata, Belediye Meclis üyeleri ve daire Müdürlerine çok teşekkür ettiğini belirterek, “Mahalle sakinleri Belediye Başkanımızdan hizmet isteyecektir. Biz inanıyoruz ki Belediye Başkanımız da bu hizmetleri yerine getirecektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cemal Akın ve geziye katılan misafirlerle birlikte Malatya Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen okul yerinde incelemelerde bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız