SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gözü Dönmüş İslam Düşmanı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İnsan Hakları Derneği Şubesi, Mazlumder Şubesi, Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği ve Türkiye Büro-İş Sendikası Şubesi tarafından ortak yapılan eylemde 11 Eylül'de ABD' Kur'an-ı Kerim'in yakılması olayı kınandı.

Soykan Parkı'ndaki ortak yapılan eylemde basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Murat Oral, "11 Eylül yıldönümü bahane edilerek Florida da kendini bilmez bazı rahip ve taraftarları Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemini gerçekleştirmişlerdir. Bu eylem yapanlar, ABD'de her geçen gün sayıları artan Evangelistlerdir. Evangelistler, Ortadoğu'da büyük bir savaş çıkartmayı kendilerine görev sayan gözü dönmüş İslam düşmanlarıdır" dedi.

Oral, "Ülkemizde bu güne kadar Kur'an-ı Kerim yakma eylemi gerçekleşmemiştir. Ancak bu ülkenin halkına rağmen bazı güç odakları fırsat buldukça Kur'an'ın emirlerini hiçe sayarak talihsiz açıklamalarda ve dayatmalarda bulunmuştur. Bir yandan 'Haydı çocuklar okula" kampanyalarıyla insanımızın cahil bırakılmamasını iddia edenler, mutaassıp ailelerin çocuklarını okutmayarak cahil bıraktıklarını iddia edenler, üniversite kapılarında bin bir umutla okumaya gidenleri başı örtülü diye geri çevirmiş geleceğimiz olan bu çocuklarımızın umutlarını ve hayallerini kırmıştır. İnançlara saygılı olunmasını talep ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız