SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gözü Kapalı İmza Atarım"

0
Güncellendi - 2016-02-29 22:12:23
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, "Ben siyasetçiyim. Malatya’nın çıkarı her şeyin ötesinde benim için. Malatya için olumlu bir şey varsa mutlaka gözü kapalı imza atarım."dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı v Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “Hiç kimse teröristin kimliğinden dolayı onu kutsamasın. Katil katildir.104 kişiyi öldüren canlı bomba neyse, 29 kişiyi öldüren de aynıdır. Bizim için hiç farkı yoktur. Biri IŞİD’ci, diğeri PKK -TAK’cı ikisi de katildir. Katilleri kutsamak kimseye yakışmaz. Bu bir insanlık suçudur”dedi. Ağbaba, geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yapan Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni (ESKKK) ziyaret ederek, başarı dileklerini iletti.

“ÖNCE BİRLİK BERABERLİK SONRA EKMEK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getireren ESKKK Başkanı Ali Evren, “ Ülkemizdeki askerlerimiz, polislerimiz şehit oluyor. Esnaf ve sanatkarlarımız olarak ülkenin birlik ve beraberliğini arzu ediyoruz. Daha sonra aş-iş diyoruz. Ana muhalefet partisi olarak sizleri tebrik ediyorum.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun taziye ziyaretiyle ilgili kurduğu cümleleri tebrik ediyorum.Yanlışa yanlış doğruya doğru demek lazım.”dedi.

ESNAF MAĞDUR BİR ŞEKİLDE BEKLİYOR

10 Milyon 595 bin lira esnaf ve sanatkarlara kredi verildiğini belirten Evren, “30 bin liralık faizsiz krediden dolayı yoğun bir talep var. Malatya’da ki esnaflarımızdan 830 dosyası beklemede. Biz bankaya talimat gelir gelir gelmez bu krediyi kullandırmak istiyoruz. Esnaflarımız mağdur bir şekilde beklemekte. Sizin de desteğinizle bu kredinin gelmesini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

YENİ SANAYİ SİTESİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Evren; “Hal binasının arkasında büyükşehir belediyesi ile çalışma yaptık. Keresteciler, doğramacılar, mobilyacılar ve ayakkabıcılar artık hanlarda, küçük işyerlerinden dışarıya çıkmak istiyorlar.İmalat yapıp, ihracat yapıp Gaziantep, Kayseri gibi uygulamalar yapmak istiyorlar. Büyümek istiyorlar. TOKİ ile görüştük. 12-15 yıl taksitlerle bize işyeri yapacaklar. Bu konuda da bize yardımcı olursanız seviniriz. Büyükşehir Belediyesi ile görüştük.” İfadelerini kullandı.

AĞBABA’YA TEŞEKKÜR

Evren konuşmasının sonunda ; “Size teşekkür ediyoruz. Malatya’nın meselelerinde barajları, yolları, tünelleri, stadı gündeme getiriyorsunuz. Basın huzurunda sizlere teşekkür ediyorum. Esnafa her zaman yardımcı oluyorsunuz.” Dedi.

ESNAFIN SORUNU BİZİM SORUNUMUZ

“Esnafın sorunu bizim sorunumuz. Politika yaparken bir şeyler üretirken sizlerden aldığımız görüşleri mecliste yansıtıyoruz. Esnaf odaları, ESKKK siyaset üstü kurumlar. Sizden aldığımız fikirleri, önerileri talepleri mecliste yansıtıyoruz.”diyerek konuşmasına başlayan Ağbaba, “ TBMM’de Malatya’nın sesini yükseltmeye çalışıyorum. Benim görevim bu. Zaman zaman bunu kişisel olarak üzerine alınanlar olabilir. AKP’ye oy veren arkadaşlarda üzerine alınabilir. Bundan rahatsızlık duyan varsa ben bir daha. Malatya’nın sorunlarını söylemeyeyim o zaman. Ama sorunları söylemezsem çözülmüyor. Övünerek söylüyorum. Malatya-Sivas yolu hızlanmışsa, gölet sayısı artmışsa, Malatya’ya bazı hizmetler bizim dillendirmemizle alakalı.Ben kendi evime bir şey istemiyorum.Stad yapılmıyorsa Malatya’nın stadı. Ben de maç izliyorum Malatyalılar da. Bir bizim stada bakın bir de başka şehirlerin stadına. Bizim stada gidince insan utanıyor. Niye bitirilmesin. Bunları dile getirmeye devam ediyoruz. Bunları STK’lar söyleme diyorlarsa söylemem. Muhalefet milletvekilinin görevi bu. Ben sayın Bakana, Bülent Tüfenkçi’ye de söyledim.Kürsüde teşekkür de ettim.Üzerime düşen, Malatya’nın lehine olan her şeye gözü kapalı imza atarım. Desteklerim, uğraşırım, AKP’li arkadaşların söyleyemediği şeyleri söylerim. 1 Kasım seçimlerinde hak ettiğim oyu almadığımı düşünüyorum. Ama buna rağmen 1 Kasım dan itibaren Malatya’yla ilgili her şeyi gündeme getiriyorum.”dedi.

"MALATYA İÇİN GÖZÜ KAPALI İMZA ATARIM"

Ağbaba; “Adıyaman sınır değişikliğini gündeme getirdim ilk kez. Gündem egetirmezek öylece kalacaktı. Hastaneyi biz gündeme getirdik. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin sağlık ocağı talebi vardı. Sağlık Bakanına dile getirdim. Sağlık Bakanı da notunu aldı, takip edeceğim dedi. Ben siyasetçiyim. Malatya’nın çıkarı her şeyin ötesinde benim için. Malatya için olumlu bir şey varsa mutlaka gözü kapalı imza atarım” dedi.

"BİRİ IŞİDCİ DİĞERİ PKK-TAK’CI, İKİSİ DE KATİL"

“Türkiye’nin , Ankara’daki son 4 ayda 2 patlamayla sarsıldığını,her gün şehit haberleri geldiğini, artık şehit sayısı çok değilse gündeme gelmediğini kaydeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ülkenin bu açmazdan kurtulmasını istiyoruz.Ölen evlatlarımız bin bir türlü emekle büyütülmüş, anne-babasının umudu olan gençler.Geçtiğimiz günlerde 29 masum insan katledildi. Tüm Türkiye’de cirit atan, yaklaşık 45 il gezen, binlerce km yol yapan bir canlı bomba canisi tarafından katledildi.Kimse kusura bakmasın, elini kolunu sallaya sallaya, bomba yükleyip Meclise 200 metre mesafede bombayı patlatıyorsa bunun sorumlularının olması lazım. İstifa müessesesi işlemesi lazım. Hiç kimse teröristin kimliğinden dolayı onu kutsamasın. Katil katildir.104 kişiyi öldüren canlı bomba neyse, 29 kişiyi öldüren aynıdır. Bizim için hiç farkı yoktur. Biri IŞİD’ci, diğeri PKK -TAK’cı ikisi de katildir. Katilleri kutsamak kimseye yakışmaz. Bu bir insanlık suçudur. Hele hele parlamentoya insanların oyuyla seçilen bir milletvekilinin, 29 kişiyi katleden caninin resminin önünde poz vermek, taziye vermek kimseye yakışmaz. Bunu ne vicdan, ne ahlak ne de insan hakları kabul eder. Ankara’da aynı, Suruç’da aynı. Hepsi masum insan. Umarız bu terör denilen beladan kurtuluruz. İnsanın zoruna gidiyor.Ortak tavır alınması gerekiyor.Bu Türkiye meselesi. Huzur herkese lazım. Bu huzurun sağlanması için biz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Veli Ağbaba sorumluluk alanındaki yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı sırsında alanı ile ilgili çalışmalar yaparak partisine yarar üretememiştir. Verilmiş yetkiyi kullanamamış veya kullanmamakta ısrar ederek bilinçli davranarak bir şekilde görev yapmamıştır. Buna koşut olarakta Malatya da CHP ye güç katacak çalışma içerisinde olamadığı, tam tersine güç kayıpları yaşattığıda ortadadır. CHP bencil ve halk amaçlı olmayan unsurlarından mutlaka en kısa zamanda kurtarılmalıdır. Görünen odurki Malatya'da CHP il örgütü ve diğer ilçe örgütleri Veli Ağbaba dan kaynaklı başarılı olamıyorlar. CHP kendisi için vitrine oynayanların olamayacağı bir parti konumuna getirilmelidir. Malatya gibi bir ilimizde partinin oylarını düşürme başarısı gösterip sonrada başarılıymış gibi gözüken siyasetçi asla samimi olamaz. Malatyalı partili arkadaşların yapısal değişimi dayatmaları zorunludur.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA SÜTÇÜOĞLU (8 yıl önce)
    ALİ EVREN DAİMA DÜRÜST VE TARAFSIZ ÇALIŞIYOR DEVAMINI DİLERİM,[ESKİ BAĞKUR MÜDÜRÜ]
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Sağ taraftan demogoji yapanlardan bıktık, şimdide başımıza solcu CHP li geçinen Veli Ağbaba gibiler çıktı. Sen önce bu kadar kötü yönetilen bir ülkede kendi ilinde partinin oylarını artır , çok övündüğün Malatya'nın CHP li tek vekili olmaktan bu ili çıkar sonra bir şeylere imza atma hakkını bul. Cumhuriyet Halk Partisi işte üretken olmayan sadece ve sadece vitrine oynayan bu tiplerinden bir an önce kurtarılmalıdır. İzmir'de aynı sorunu daha derinden yaşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA SÜTÇÜOĞLU (8 yıl önce)
    YAYDALI ÇALIŞMALARINI BEDE DEVAMLI OLARAK GÖRDÜM.[ESKİ BAĞKUR MÜDÜRÜ]
    0
    0
    Yanıtla