SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gözüm Malatya'da Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:20:55
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da halka hitabetti ve Pazar günkü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek istedi.

Malatya'ya gecikmeli gelen Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda saat 17.05'de konuşmaya başladı ve şöyle dedi:

"Malatya… Bir kez daha Allahına gurban Malatya.. Seni bir kez daha hasret ve muhabbetle selamlıyorum ey Malatya. Maşallah. Malatya yine farklı.. Malatya yine kabına sığmıyor. Malatya düşmana korku salıyor, dostlarının, kardeşlerinin yüreğine umut veriyor. Malatya dimdik. Battalgazi’nin, Hamido’nun, Turgut Özal’ın hatırasına sahip çıkıyor. Rabbim sizlerden razı olsun. Allah Malatya’yı esirgesin. Rabbim kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı, kader arkadaşlığımızı daim eylesin.

6 Mart’ta geldik burada muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Malatya kendisine yakışanı yaptı. Malatya CHP’ye de MHP’ye de topuna birden ders verdi. Malatya, Pensilvanya ihanet çetesine ders verdi. Yüzde 62 oy oranıyla Malatya 30 Mart’ta bir kez daha destek verdi. Hakkınızı bana helal edin. Bu sıcakta sizleri beklettim. Siz başkasınız. Bu sıcaklık size bir şey yapmıyor, gönlünüz serin. 81 vilayet içinde Rize birinci, Şanlıurfa ikinci, Konya üçüncü Malatya dördüncü oldu. Ama biz Pazar günü Malatya’dan birincilik bekliyoruz. Malatya birinciliği alır mı? Malatya çok çalışırsa ben de inanıyorum birinciliği alır. Onların ablaları varmış. Bizim ablalarımız 30 Mart’ta onlara gereken dersi verdi. İnanıyorum şimdi daha farklı ders verecek. Var mıyız? İki gün var. Çalışacağız, derslerini vereceğiz. Onların abileri varmış, bizim abilerimiz burda, bizim abilerimiz daha güçlü ve kararlı. Pazar günü onlara gereken dersi veriyor muyuz?

 İnşallah şu anda 81 vilayette bir yarış var. Pazar günü akşam gözüm Malatya’nın sonuçlarında olacak. İnşallah Malatya rekorunu egale etmeyecek, daha da aşacak. 2007 halk oylamasında Malatya’dan yüzde 82 evet oyu çıkmıştı. 2010 halk oylamasında yüzde 75 evet oyu çıktı. İnanıyorum ki 10 Ağustos’ta CHP’ye gönül vermiş kardeşlerim de, MHP’li kardeşlerim de diğer partili kardeşlerim de bizi tercih edecek. 10 Ağustos’ta rekora hazır mıyız Malatya. Sandığa gidiyor muyuz Malatya. Yeni, güçlü Türkiye’ye evet mi? Milletin adayına evet mi? Kim o aday? (Recep Tayyip Erdoğan, sesleri..) Sizin Allahınıza gurban. Maşallah suphanallah barekallah.. Malatya’da bu iş tamam. Malatya kararını vermiş. Rabbim kararınızı hayırlı eylesin.

10 Ağustos seçimi ülkemiz, milletimiz ve Malatya’ya hayırlara vesile olsun inşallah.

Malatya’nın evladı merhum Turgut Özal, 1983 yılında başbakan oldu. 89 yılına kadar Başbakan olarak ülkesine milletine çok hayırlı hizmetlerde bulundu. 89 yılında da Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı oldu. Görevi tamamlamasına ömrü vefa etmedi. 93 yılının 17 Nisan günü ruhunu rahmana teslim etti. Allah ondan razı olsun, taksiratını affetsin, cennetiyle ödüllendirsin. Farklı bir başbakan, farklı bir cumhurbaşkanıydı. Başbakanlığında milletin hizmetkarıydı, Cumhurbaşkanlığında milletin tarafını tuttu. Burada onun seçildiği döneme ilişkin hatırlatmalar yapacağım. O dönem muhaletfette kim var? Süleyman Demirel, başka SHP yani bugünkü CHP var. O zaman genel sekreter sonra genel başkan olan Deniz Baykal vardı. Merhum Özal’ın seçilmesine itiraz ettiler, seçtirmemek için ne gerekiyorsa yaptılar. Bugün CHP bize ne söylüyorsa, merhum Özal’a da aynısını söylediler. Merhum Menderes’e de aynen onları söylediler. 2007’de 10. Cumhurbaşkanının görev süresi dolunca, aynı şekilde seçim yaptık. Ama bu CHP zihniyeti, darbeci, vesayet aşığı zihniyet karşımıza çıktı. Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz dediler. 367 dediler, arkalarına mahkemeyi aldılar. Milli iradeyi çiğnemek istediler. Hemen halka gittik. Bir yandan seçim yaptık. Yüzde 47 ile seçimi kazandık. Bir yandan Anayasayı değiştirme kararı verdik. Millete gittik, bu referandumda da yüzde 69 oy oranıyla çıktık. Ne vardı bu referandumda? Cumhurbaşkanını millet seçecek. Millet evet dedi. İşte yüzde 69’un Pazar günü inşallah ilk oylamasını yapıyoruz. Bu CHP’nin, MHP’nin, HDP’nin adayları benim halkımın karşısına hangi yüzle geliyorlar. Bunların hiçbirisi halkın cumhurbaşkanı seçmesini istemediler ki. Bunlara sandıkta öyle bir tokat vurun ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar.

Sandığa gidiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı kim olacak, onu millet olarak siz belirliyorsunuz. Reklamı izlediniz mi? Ne oluyor reklam filminde millet sahibi olduğu o yıldızı, forsu ehline teslim ediyor. 16 yıldız 16 Türk devletini, hem de o devletin sahibi olan milleti temsil ediyor. İnşallah 10 Ağustos’ta devletle millet kucaklaşıyor. Fakat bu MHP ne yaptı biliyor musunuz? YSK’ya şikayette bulundu. Neden biliyor musunuz, bu reklam filminde ezan, seccade, namaz kılan bir Anadolu kadını teyzemiz varmış. 6’ya 4 oy çokluğuyla YSK bu reklam filminin o bölümlerini çıkarma kararı verdi. Ne yapalım. O kısımları çıkardık. Diğer kısmıyla devam ediyoruz. Bunlar ne yaparsa yapsın. İstiklal Marşı’ndan “Bu ezanlar ki …” bunu çıkarmaya muktedirler mi? “Hayır” öyleyse istedikleri kadar karşı çıksınlar.

Adaylarını izlediniz mi? İstiklal Marşı’na Çanakkale Şehitleri diyor. Vah vah. Mehmed Akif babasının arkadaşı.. Olabilir. Ama sen Akif’in o muhteşem eserini bilmiyorsan, ne babanın, ne Akif’in suçu var. Profesörmüş. Profesör olsan ye yazar. Bak Malatya sana şimdi bir ders veriyor.

“Kim bu vatanın uğruna olmaz ki feda...” Ey Ekmel bak Malatya sana o dörtlüğü okudu. Ama bu Çanakkale Şehitleri’nde değil ama İstiklal Marşı. İstiklal Marşı’ndan bihaber olana Cumhurbaşkanlığı makamı teslim edilir mi? Ah MHP’li kardeşlerim, eliniz bu adama nasıl gidip de oy verecek. Ey CHP’li kardeşlerim, eliniz bu adama nasıl oy verecek? Vermeyecekler değil mi? Çünkü buradaki ortak payda farklı. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım.

CHP ile MHP’nin yönetimi birleşti, arada fark kalmadı. O da ezandan rahatsız oluyordu, cami yıkıyordu, Kur’anın öğretilmesinden, baş örtüsünden rahatsız oluyordu. İşte MHP yönetimi de aynı çizgiye geldi. Ama MHP tabanı bundan çok rahatsız. Partilerinin CHP’ye vagon yapılmasından rahatsız. CHP genel müdürü talimat veriyor MHP’ye, ortak adayla daha fazla görünün, sokağa çıkın diyor. Hale bak yav… CHP genel müdürü MHP’ye talimat veriyor. Ey Bahçeli sana da yazıklar olsun. MHP’li kardeşlerime bu muameleyi layık gördüğün için yazıklar olsun. Hem CHP’li hem MHP’li kardeşlerim partilerinin yönetimine gereken cevabı verecekler. İstiklal Marşı’nı bilmeyene CHP’li, MHP’li kardeşlerim oy verir mi? Ne diyor, daha ciddi meseleler var diyor. Şiirle uğraşmayalım diyor. Ey monşer o sıradan bir şiir değil. O milletin bağımsızlık marşı. Bu milletin gönlüne yazılmış kitabedir. Senin hayatında ciddi olarak yaptığın ne var? 8 yıl İKÖ’nün başına gönderdik, ne yaptın orada? Suudi Arabistan gibi ülkeler zor kurtuldular. Bize ricada bulundular, bana cumhurbaşkanımıza ricada bulundular. Ve kendisi defaatle çıksın bunu da inkar etsin. Doğru eder. Çünkü Çarkçı Kemal’ın yanında yetişen Çarkçı Ekmel olur. Suudi Arabistanlılar bize söyleyin istifa etsin, çekilsin, şunu alın, başka bir Türkü verin. Almak mümkün değil dedik. Kendisi bizzat bana dedi ki, benim arkamda durmuyorsunuz. Dedik ki istenmiyorsun, niye istenmediğin yerde duruyorsun. Tabi koltuk bunlara tatlı. Ee dolar da var. Şimdi çıkmış monşer aklıyla bize üslup dersi vermeye kalkıyor. Sen git üslup dersini önce Pensilvanya’daki hocana ver. Ağzını açtığında bela, lanet okuyan Pensilvanya’daki hocana ders ver. Ağzından çıkanı duymayan, milletin adayına edepsizce hareket eden CHP genel müdürüne ders ver. Sabah akşam ağzından küfür saçılan MHP genel başkanına üslup dersi ver. Bunların dengeleri tamamen bozuldu.  Pensilvanya’dakinin ağzından çıkanı kulağı duymuyor, kendi ülkesine, milletine beddua ediyor. Bir kez Gazze, İsrail diyemiyor. Diyemez, derse efendileri ipini çeker.

Ramazanda ne diyorlardı. İtikaftan çıkan beddua eder mi. Malatya’da değil de Pensilvanya’da niye itikafa giriyorsun. Rabbim kimseye kıblesini şaşırtmasın, kimseyi zelil etmesin.

CHP genel müdürünün zaten şirazesi dağıldı. Ne söylediğini bilmiyor. MHP genel başkanı bildiğiniz gibi. Monşer’in durumu da öyle. Sigortaları attı bunların. Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var diyor. Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın. Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi diyor. Haddini bil haddini. Haddini bil. Eline vermişler bir kalem gazete köşesinde yazıyorsun, çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan grubu televizyonuna. Oradan da saygısızca yüzde 99 müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun. Karşılıklı oturmuşlar hem seçmene, hem Müslümanlara hakaret ediyorlar. Siz bu kafayla devam edin edin. Sorgulamayan, bidon kafa, göbeğini kaşıyan diyorsunuz. Müslüman diye aşağılamaya devam edin. Bu millet bunun için sizi hiçbir zaman iktidara getirmeyecek. 

Korku siyasetini, ayrımcılığı, ırkçılığı, yaşam tarzlarını, etnik köken üzerinden siyaseti eski Türkiye’de bırakacağız. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Gürcüsüyle yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Onun için tek millet. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır. Tek bayrak. Üç, tek vatan. 780 bin kilometrekaredir vatan. Batıda ne varsa, doğuda o olacak. Vatanımızın üzerinde kimse operasyon yapamaz. Yaptığı anda demir yumruğumuzu karşısında görürler. Dördüncüsü tek devlet.. Devlet içinde devlet yok. Avcunu yalayacaksın. İnlerine girilecek dedik. Başladı mı, başladı. Yeterli mi, değil. Durmak yok devam. Bunlara da gereken dersi vereceğiz. 

Kahraman diyarı mert insanların şehri Malatya’da bir önemli hususa dikkat çekiyorum. 7 Temmuz’da bir Ramazan günü İsrail Gazze’ye operasyon başlattı. Ramazan bizim için çok acılı geçti, Kadir gecesini kederli ihya ettik. Bayramı buruk yaşadık. Önceki gün başlayan ateşkese kadar 2 bin kardeşimiz şehit edildi, 10 bine yakın kardeşimiz yaralandı, 350 bine yakın Gazzeli kardeşimiz evlerini terketmek zorunda kaldı. Rabbim onlara sabır tahammül gücü versin. Bu tarafa geldiğimizde Suriye aynı şekilde Ramazanı kanlı yaşadı. Irak aynı şekilde. Yaptığımız her mitingde Türkiye halkının Suriye, Irak, Gazzeli kardeşlerinin yanında durduğunu gördük. 

81 vilayet tek yürek halinde mazlumların yanında duruyoruz. Sizin şu dik duruşunuz, düşmana korku salıyor. Dostlarımızın, kardeşlerimizin yüreklerini ferahlatıyor. İşte hep böyle dik, izzetli duracağız. Şu Malatya’da meydanda nasıl ki biriz, diriyiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Ebediyen rabbim bizi bir ve beraber kılsın. Siz burada böyle dimdik durduğunuz müddetçe bayrak yere düşmeyecek, İslam coğrafyasının umudu sönmeyecek. Hele hele toprağımız, bayrağımız asla yerde sürünmeyecek. Ona hep birlikte sahip çıkacağız. 

Gençler üzerinizde önemli bir görev var. Unutmayın şunu. Ne diyor MHP’nin milletvekili. Sağına soluna iki tane genç alıyor. Hani biz 30’dan 25’e indirdik seçilme yaşını. Meclise çoluk çocuğu mu göndereceğiz diyor. Ben de diyorum ki, gençlik bizim herşeyimiz. Şimdi seçme seçilme yaşını 18’e indireceğiz. Ya kardeşim Almanya, Finlandiya, Avusturya, İspanya, Hollanda, İsveç’te oluyor da benim ülkemde niye olmasın. Biz ki, 21 yaşında bir karanlık çağ kapatıp aydınlık çağ açan Fatih Sultan Mehmed’in torunlarıyız. Bizim gençlerimize bu saygısızlığı yapan MHP yönetimine gençler Pazar günü ders vermeye hazır mıyız? Onun için çok çalışacağız. Gençlikten çok şey bekliyoruz. 

Bakın İsrail bütün dünyada mahalle baskısı oluşturmuş, şımarıkça hareket ediyor. Hukuk, insan hakları tanımıyor. Bir gazete çıkıp İsrail’i eleştirirse hemen linç ediyorlar. Bir sanatçı çıkıp söylüyorsa, onu linç ediyorlar. İnsanlar şehit olmuş, bebeklerin masum bedenlerini görüyor, korkudan seslerini çıkarmıyorlar. 

Üç şey var, bir yanlışı gördüğünüzde ya elinizle, ya da dilinizle düzelteceksiniz, ona da gücünüz yetmiyorsa buğz edeceksiniz. Bu üçünden birini yapalım. İnancımızın gereği bu. 

Türkiye’de bir kısım medyanın, işverenlerin, STK’ların, siyasetçilerin üzerinde mahalle baskısı var. Doğan grubu, isim veriyorum açık. Radikal Gazetesi, İsrail saldırı altında diyor. Ey Doğan grubu, İsrail mi, Gazze mi saldırı altında. İsrail’den kaç kişi öldü, say bakalım. Fosfor bombalarını gönderen 500-600 ton bomba gönderen, tankla topla yerle bir eden kim? Bu kadar insan öldürülüyor. Sen hangi vicdanla bu başlığı atıyorsun. İşte Tayyip Erdoğan’a sert diyenler bundan dolayı söylüyorlar. Hakkı söyleyince sert oluyorsun. Evet bu sertlikse, sert olmaya devam edeceğiz. Biz buyuz. İster beğenirler, ister beğenmezler. Biz halkımızın, hakkın beğenmesini istiyoruz. Rabbim bizden razı olsun yeter.

Kardeşlerim İsrail Gazze’de 10 gazeteciyi katletti. Uluslararası tepki duydunuz mu? Türkiye’de bekçi öldürmekten, terörden suçlu kişileri dünyaya gazeteci gösterenlerden İsrail’e tepki duydunuz mu? Türkiye’de basın özgürlüğü yok diye kıyamet kopardılar. Türkiye’de 100’den fazla gazeteci tutuklu diye yalan söylediler. Filistin’de 10 gazeteci öldü, seslerini çıkarmadılar. CHP genel müdürü de bunlara uydu. Ey Kılıçdaroğlu söyle bakalım, tek kınama var mı? Bizim için kimin ne dediği önemli değil, bizim ne dediğimiz, ne düşündüğümüz önemli. Bize hiç kimse gündem dayatamaz. Kimse benim ülkeme istikamet çizemez. Biz tarih boyunca hakkı söyledik, hakkın mücadelesini verdik. Devam edeceğiz. Eski Türkiye, boynunu büken, herşeye rıza gösteren Türkiye geride kaldı.

Ah kardeşlerim gerçekler ortada. Çıkmış Ekmel anlatıyor. Ne anlatıyor? Cumhurbaşkanı olsam yolla ben uğraşacak değilim diyor. Eyvah. Monşer ya, onların böyle bir derdi yok. Göreve geldiğimizde 6 bin 100 kilometre yol yapılmıştı, biz 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Zaten fazla lafa hacet yok ki. Şurada Malatya havalimanından şu şehre gelirken mevcut yol zaten eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bak Malatya'yı büyükşehir yapacağız dedik. Yaptık mı?. Ahmet kardeşimi de tebrik ediyorum. Şu anda güzel bir performans gösteriyor. Maşallah havaalanından buraya gelirken yollar pırıl pırıl. İnşallah daha da güzel olacak. Modern bir şehir Malatya daha da güzel olacak. 10 Ağustos bizi daha güçlü yapacak. Türkiye’nin gücüne güç katacak. 12 yılda Malatya’ya 9 katrilyon yatırım yaptık. Ulaştıma Haberleşme 2 katrilyon, Toplu Konut 1 katrilyon, Eğitim 700 trilyon, Orman 930 trilyon, Aile 615 trilyon, Tarım 450 trilyon, Enerjide 345 trilyon yatırım yaptık. Sağlık alanında istediğin hastaneye gidiyor musun? Eskiden ölümüzü rehin alıyorlardı. Monşerlerin bu işlerden haberi olmaz? Kılıçdaroğlu’nun SSK genel müdürlüğünü gördünüz mü? Bunlara 3 koyun verin kaybeder gelirler. 

Malatya’yı sağlık tesisleriyle donattık. 640 yataklı bölge hastanesini kazandırarak bir merkez konumuna yükselttik. Bu bölge hastanesine 2 ihtisas alanında 300 yataklı ek blok daha yapıp, şehir hastanesi haline getiriyoruz.

Biz gelene kadar Malatya’da 36 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz 277 kilometre yaptık. Ah kardeşlerim. Biz buyuz be. Malatya çevreyolu ile ilgili kamulaştırma ve altyapı çalışmaları sürüyor. Anlatacak çok şeyimiz var. Yoğun çalışıyoruz. O makama bu kardeşinizi gönderirseniz yarım kalmış projeler tamamlanacak, yeni projelerle devam edilecektir. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik.

Öğrenci ve velilere müjde.. Biz çıkardığımız yasayla ihtiyaç sahibi öğrencilerin özel okullarda okuma imkanı için destek getirmiştik. Bununla ilgili hazırlıklar tamamlandı. 2014-2015 döneminden başlayarak ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı verip, özel okullarda okumalarını temin edeceğiz. Böylece özel okulları teşvik ediyor, yoksul çocukların da özel okullardan yararlanma imkanı sağlıyoruz. 

Kardeşlerim Pazar’a kadar durmak yok. Yoğun çalışacağız, gayret edeceğiz. Sandıkları patlatmaya var mıyız? Gönlümdeki özel yerini eminim ki, Malatya Pazar günü koruyacak. 2023 Türkiye’sini hep beraber hazırlayacağız. Şundan endişeniz olmasın. Biz bu yolu beraber yürüdük. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik.

Kalın sağlıcakla. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Erdoğan, konuşmasını saat 17.50'de tamamladı.

HABER-FOTO: Levent BARIŞ, Burhan KARADUMAN, Güler HAZAR, Ferdi DURDU- yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com, Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız