SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gözümüz Üzerlerinde..'

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı, Malatya'nın Darende ilçesi doğumlu Prof.Dr. Metin Sözen " Gözümüz tarihi yapıların üzerinde ve yöneticilerde olacaktır" dedi.

Malatya'da düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısını değerlendiren ÇEKÜL Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen," Darende'nin Türkiye ve Dünya gündemine girip var olan zenginlikleri nasıl yansıtacak hangi özellikleri yansıtacak onun için bu toplantıları burada yaptık. Bize düşen neler olabilir. Sokakların belirli yerlerini ayaga kaldırmak belli bir disipline ulaştırmak lazım.
Darende'nin o kadar özel bir durumu var ki, bunun çok iyi vurgulanması gerekir. Bunun içinde burda sürekli olan bir çalışma gurubunun sürekli bunun üstünde olacağı, düşüneceği bir birime de ihtiyaç var. Zannediyorum ki sayın valimiz bu konudaki çabaları sonuç almaya yöneldi. Ne olduğunu belirlemeye başladılar. Darende'deki eserlerin yanlış yapılmaması için proje yardımı yapıldı. Bunun sürekli olması gerekli. Turizm anlayışının buraya gelmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tarihi Kentler Birliği toplantısına Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş 500 farklı insan belediye başkanları, yöneticiler, uzmanlar eski, yeni müsteşarlar bilim insanları hep birlikte burayı görmeleri birbirlerini etkilemelerini istiyorduk. Onu da başardığımızı sanıyorum" diyen Sözen, "ÇEKÜL Vakfı olarak Tarihi Kentler Birliği olarak biz buranın gözümüz üstünde olacak. Buranın yöneticileride vali kaymakam ve belediye başkanlarıyla bu güçlü görüntüyü vermeleri en büyük beklentimiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız