SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gözümüzü Çıkarmayın!'

A- A+ PAYLAŞ

CHP eski Milletvekili Mehmet Delikaya İl Özel İdaresi tarafından Sürgü beldesine kurulması düşünülen su şişeleme tesisi projesinin beldenin "gözünü çıkartmakla" eş anlamlı olduğunu söyledi. Eski Milletvekili Delikaya ayrıca; “Sürgü’ye hizmet getiriyoruz diyerek gözümüzü çıkartıyorlar, eğer Sürgü’ye hizmet getirmeyi düşünüyorsanız, Hazineye ait 110 dönümlük alanı turistik tesislerle donatın” dedi.

1973-1977 yılları arasında CHP Milletvekilliği yapan Mehmet Delikaya, İl Özel İdaresince projelendirilen ve geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisince de kabul edilen Surgü ilçesine su şişeleme tesislerinin kurulması kararının geri alınması için kapı kapı dolaşmaya başladı.

Konu ile ilgili olarak İl Genel Sekreteri Sami Er’i bilgilendirmek ve dikkatini çekmek için bir nezaket ziyaretinde bulunan Delikaya, “Sürgü’ye hizmet getireceğiz diye su şişeleme tesisi kurmak istiyorlar. Özellikle de yaz günlerinde suyumuz bize yetmiyor. Sulu tarım yapılan bir çok tarım arazimiz susuzluk tehlikesi yaşıyor. Bu tesisleri kurmak Sürgü’nün gözünü çıkartmakla eş anlamlıdır. İstihdam yaratacağız diyorlar, şişeleme tesislerinde kaç kişi çalışır ki? Hizmet getirmek istiyorlarsa, istihdam yaratmak istiyorlarsa Hazineye ait 110 dönüm arsa var. O arsaların durumunu biliyorsunuz. O arsalara turistik tesis yapsınlar hem hizmet getirilmiş, hem de istihdam yaratılmış olur. Ama şişeleme tesislerinin kurulması halinde kısa bir süre sonra doğal su kaynaklarımızı da kaybetme tehlikesi yaşayacağız. Bu konuda vatandaş olarak kaygılıyız. Konuyla ilgili sizleri bilgilendirmek için bu ziyareti gerçekleştirdim” dedi.

İl Genel Sekreteri Sami Er de “Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim. Özel İdare olarak hedefimiz en ücra köşelere kadar hizmet götürmektir. Belde ile ilgili olarak bir çok projelerimiz var onları da en kısa zamanda uygulamaya geçireceğiz” dedi

Geçtiğimiz günlerde yapılan İGM oturumlarında, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun verdiği İl Özel İdaresi'nin Sürgü Beldesi'nde su şişeleme tesisi projesini başlatabilmesi için yapılacak harcama bedellerinin İl Özel İdaresi kaynaklarından karşılanması konusundaki raporu oy çokluğu ile kabul edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız