SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözyaşı Sel Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:23:53
Gözyaşı Sel Oldu
A- A+ PAYLAŞ
Elazığ'ın Maden ilçesindeki trafik kazasında yaşamını yitiren aynı aileden 5 kişinin cenazesi, Malatya'da toprağa verildi. 
     
Kazada ölen Halit (59), Zeliha (53), Hülya (20), Canan (25) ve Abuzer Gaffar Helvacı'nın (23) cenazesi Malatya Şehir Mezarlığına getirildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde askerliğini yapan, izin için geldiği Malatya'dan ailesi ile birliğine dönerken hayatını kaybeden Jandarma Komando Er Abuzer Gaffar Helvacı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzunda namaz kılınacak alana taşındı. 
     
Cenazeler getirilirken aile fertleri ile yakınları gözyaşı döktü. Ankara'da asker olduğu öğrenilen Mahmut Helvacı, ağabeyi Abuzer'in tabutuna sarılarak, ''Biz seninle birlikte düğün yapacaktık. Neden beni bıraktın. Ben şehit kardeşiyim ağlamayacağım'' dedi. 
     
Baba Halit, anne Zeliha, kız kardeşler Hülya ve Canan ile erkek kardeş Abuzer Gaffar Helvacı'nın cenaze namazlarını kıldıran İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Abuzer Gaffar Helvacı'nın vatani görevini yapmak üzere ''peygamber ocağına'' giderken hayatını kaybettiği için şehit olduğuna inandığını söyledi. Cenaze namazına katılanlardan Helvacı ailesi için helallik isteyen Gül, aile yakınlarına da sabır diledi. 
     
Namazın ardından Helvacı ailesinin 5 ferdinin cenazesi Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Bu arada kazada hayatını kaybeden Hülya Helvacı'nın doğuştan görme engelli olduğu öğrenildi. 
     
Malatya Şehir Mezarlığındaki cenaze namazına aile üyeleri ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Akgün, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
     
Erkan Helvacı'nın kullandığı 44 ND 299 plakalı panelvan tipi aracın, Elazığ-Maden karayolunun 60. kilometresinde, karşı yönden gelen Şevki Demirtaş idaresindeki 34 AV 4389 plakalı yolcu otobüsüyle çarpışması sonucu araçta bulunan kardeşler Hülya, Canan, Abuzer Gaffar ile anne Zeliha ve baba Halit Helvacı yaşamını yitirmiş, kazada Hakan ve Erkan Helvacı yaralanmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız