SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gözyaşıma Kan Damladı'..

A- A+ PAYLAŞ

Haber:Nihat Abacı- İhlas Haber Ajansı

Malatya'da bir öğretmen, lösemi hastalığndan hayatını kaybeden öğrencisi için kitap yazdı.

Lösemi hastası Osman Aksongür adlı öğrencisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan sınıf öğretmeni Nilüfer Aktaş, öğrencisi için 'Göz Yaşıma Kan Damladı' isimli kitap yazarak, fedakar bir öğretmen olduğunu gösterdi.

Tandoğan Mahallesi'ndeki Hacı İbrahim Işık İlköğretim Okulu ikinci sınıfta okurken 9 yaşında vefat eden Osman Aksongür'ü hiç unutamayan Nilüfer Aktaş, yazdığı kitaptan elde dilecek geliri fakir olan ve babası da sara hastası olan öğrencinin ailesine bağışlayacağını ifade etti.
'Göz Yaşıma Kan Damladı' isimli kitapta öğrencinin hayatını yazdığını söyleyen Öğretmen Nilüfer Aktaş, "Osman lösemi hastasıydı, ancak doktorları sürekli iyiye gittiğini söylüyorlardı. Ama belli bir süreden sonra rahatsızlığı arttı. Bu bizi derinden etkiledi. Osman'ı unutamamam ve ailesine destek için Osman'ın hayatını içeren kitap yazdım" ifadelerini kullandı.

Osman'ın sınıf arkadaşı Ömer Aktaş ise, "Osman'ı çok seviyorduk. Birlikte maç yapıp, resim çiziyorduk. Güzel resimler yapardık. En son resminde helikoptere binip gidiyordu" dedi.

Beyzanur Boğa isimli öğrenci de, "Osman en iyi arkadaşımızdı. Erkekti ama, bizlerle de oynardı. Onun ölmesi bizleri çok derinden etkiledi" diye konuştu.
Osman'ın annesi de, öğretmen Nilüfer Aktaş'ın kendilerine çok destek olduğunu belirtip, eşinin sara hastası olduğunu ve maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız