SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözyaşları Arasında Uğurlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:58:44
Gözyaşları Arasında Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta PKK’lılar tarafından Gabar Dağı eteklerinde bulunan Görmeç Jandarma Taburu bölgesinde yol emniyetini alan askere yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Malatya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Gafüre Tanrıverdi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye ‘Vatan sağ olsun ama böyle olmamalı. Bunu durdurun artık yeter’ dedi. 

Diyarbakır’dan hava yoluyla Malatya’ya getirilen şehit İbrahim Tanrıverdi’nin naaşı, helallik alınmak üzere Yeşiltepe’deki baba ocağına götürüldü. 

Son kez baba evine getirilen şehit Tanrıverdi için Şehir Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Şehidin ağabeyi Cengiz Tanrıverdi ve kız kardeşleri, şehidin askeri üniformalarını giyerek, cenaze törenine katıldı. 

Cenaze törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, aileye başsağlığı diledi. Şehidin annesi Gafüre Tanrıverdi, Bakan Güllüce’ye ‘Ben oğlumu şehit verdim. Vatan sağ olsun ama böyle olmamalı. Bunu durdurun artık yeter’ dedi. 

Anne Gafüre Tanrıverdi, başsağlığı dileyen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’ye ise, ‘Ben yıkılmayacağım. Olsa bir daha vatana vereceğim. Benim oğlum ölmedi, vatana verdim’ dedi. 

Cuma namazı müteakiben kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla Malatya Garnizon Şehitliğine götürülen şehit İbrahim Tanrıverdi’nin naaşı burada toprağa verildi. Şehidin babası Hasan Tanrıverdi ve ağabeyi Cengiz Tanrıverdi, şehidin naaşına sarılarak uzun süre ağladı. Acılı baba şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı. Acılı anne ise, şehit oğlunun naaşına son kez dokunarak, öptü. 

Cenaze törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci, CHP Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz'ın yanı sıra askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız