SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözyaşları Arasında..

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da düşen polis helikopterinde şehit olanlar arasında bulunan Pilot Komiser Murat Güçlü, ailesinin isteği üzerine Konya'da düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aslen Malatyalı olan ve babasının polis olmasından etkilenerek akademiye giden Güçlü'nün kısa bir süre sonra başkomiser olacağı ve nişanlısı ile 29 Mayıs'ta nikah yapacağı öğrenildi.

Önceki gün İstanbul Beykoz'da denize düşen polis helikopterinde şehit olan 30 yaşındaki yardımcı Pilot Komiser Murat Güçlü'nün naaşı, dün gece saatlerinde uçakla Konya'ya getirilerek Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün hastaneden alınan şehit pilotun naaşı, cenaze töreninin yapılacağı Mürşitpınar Camii'ne getirildi. Cenaze törenine şehit pilotun yakınları, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan, Büyükşehir
Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, protokol üyeleri, emniyet personeli, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk bayrağına sarılı olan Güçlü'nün tabutuna 12 yaşındaki kardeşi Ali, gül koydu.

Şehidin polis babası Hüseyin, annesi Yurdagül Güçlü, kardeşleri ve nişanlısı Rümeysa Tekelioğlu ile akrabaları gözyaşlarını tutamadı.

"ADINA OKUL YAPTIRIN, ORADA ÖĞRETMENLİK YAPAYIM"
Cenaze törenine katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, şehit Güçlü'nün ailesine başsağlığı diledi. Şehidin annesi Yurdagül Güçlü, Bakan Davutoğlu'na "Başbakanımıza söyleyin, gelsin oğlumun adına bir okul yaptırsın. Onun adını yaşatalım" diyerek ağladı. Şehit komiserin nişanlısı öğretmen Rümeysa Tekelioğlu da gözyaşları arasında Bakan Davutoğlu'na, "İstanbul'da şehit komiser Murat Güçlü diye bir okul yapılsın. Ben orada öğretmenlik yapmak istiyorum. Ben onun eşi olacaktım" dedi. Şehidin yakınlarının
isteklerini dinleyen Bakan Davutoğlu, gereğini yapacağını söyledi.

Mürşitpınar Camii'ndeki cenaze namazını İl Müftüsü Şükrü Özbuğday kıldırdı. Özbuğday dua ettiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazından sonra polisler tarafından omuzlara alınan şehit komiserin naaşı, Musalla Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği'ne defnedildi.
Yardımcı pilot olarak bulunduğu polis helikopterinin arızalanıp denize düşmesi sonucu şehit olan Pilot Komiser Murat Güçlü'nün, nişanlısı Rümeysa Tekelioğlu ile 29 Mayıs'ta resmi nikah yapacağı öğrenildi. Nikahına günler kala şehit düşen pilotun 1 ay sonra da başkomiserlik rütbesine terfi edeceği bildirildi. Şehit Komiser Güçlü'nün, Konya'da görev yapan polis memuru babası Hüseyin Güçlü'yü örnek alarak polislik mesleğini seçtiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız