SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözyaşları İçinde Toprağa Verildiler

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’da, PKK’lı teröristlerin emniyet müdürlüğüne düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Yusuf Kenan Mutlu (48) ile Adıyaman’da özel harekat polislerini taşıyan, ’akrep’ diye tabir edilen aracın otomobil ile çarpışıp ters dönmesi sonucu şehit düşen polis memuru Seracettin Kılınç (28) memleketleri Malatya’da son yolculuklarına uğurlandı.

Elazığ İl Emniyet Müdürü’nün şoförlüğünü yapan 20 yıllık polis memuru Yusuf Kenan Mutlu, teröristler tarafından emniyet müdürlüğüne bomba yüklü minibüsle düzenlenen saldırıda şehit düştü. Nahide Mutlu ile evli olan Zeynep, Kağan ve Ece Su adında 3 çocuğu bulunan şehit Mutlu’nun annesi Zeynep Mutlu’nun bir yıl önce vefat ettiği, babası Tevfik Mutlu’nun ise Alzheimer hastası olduğu ve Elazığ’da tedavi gördüğü öğrenildi.

NAAŞINI OĞLU TAŞIDI

Şehit Kutlu’nun üniversiteyi yeni kazanan oğlu Kağan, babasının naaşını taşıyarak, gözyaşı döktü. Şehit Mutlu’yu Elazığ’daki saldırıda yaralanan arkadaşları da son yolculuğuna uğurladı.

Çocuklarının eğitimlerinden dolayı emekli olmadığı kaydedilen şehit Mutlu’nun cenazesi, Şehir Mezarlığı’nda Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası şehitlikte defnedildi.

EVLİLİK HAZIRLIĞINDAYDI ŞEHİT DÜŞTÜ

Adıyaman’da özel harekat polislerini taşıyan, akrep diye tabir edilen aracın otomobil ile çarpışıp ters dönmesi sonucu şehit düşen polis memuru Seracettin Kılınç’ın (28) Malatya’daki baba ocağı yasa boğuldu.

Yeşilyurt Mahallesi Sakarya Caddesi’nde Mevlit Alan yönetimindeki 16 LD 756 plakalı otomobil ile özel hareket polislerini taşıyan, akrep diye tabir edilen araç çarpıştı. Kazada ters dönen akrepteki 3 polis yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Malatyalı polis memuru Seracettin Kılınç, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Kılınç’ın acı haberi, Yeşilyurt İlçesine bağlı Sütlüce Mahallesi’ndeki baba evine ulaştı. Yetkililer, acı haberi baba Mehmet, anne Hafize Kılınç’a verdi. Şehit Kılınç’ın 4 ay önce Hatice Kılınç ile nişanlandığı ve Kurban Bayramı’ndan sonra evleneceği öğrenildi.

Hatice Kılınç, şehit nişanlısını ‘güle güle git’ diyerek, asker selamıyla uğurladı. Şehidin babası Mehmet Kılınç, oğlunun tabutuna sarılarak, fotoğrafını öptü.

Şehit Seracettin Kılınç’ın cenazesi, Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sütlüce Mahallesi’nde defnedildi.

TÜFENKCİ'NİN MESAJI..

Bu arada Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ ve Adıyaman'da şehit olan Malatyalı polis memurları için yayınladığı başsağlığı mesajında şöyle dedi:

"Hain terör Diyarbakır, Şemdinli, Van,  Elazığ, Bitlis ve Adıyaman’da ard arda gerçekleştirdiği saldırılarla kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda 3 güvenlik görevlimiz şehit olurken, 217 vatandaşımız yaralanmıştır. Bitlis'te çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlimiz, Adıyaman-Malatya karayolunda zırhlı aracın devrilmesi sonucu ise bir polisimiz şehit olmuştur.

15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra milletin, devletiyle bütünleşmesinden rahatsız olan ve hain emellerini gerçekleştiremeyen şer odakları bu kez de eli kanlı PKK’yı devreye sokmuştur.

Türkiye, şer ittifaklarına geçmişte olduğu gibi bugün de boyun eğmeyecektir. Devletimiz, tüm bu ihanet şebekelerinin içte ve dıştaki eylem ve emelleriyle mücadele edecek kudrettedir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya,  demokrasimizi yok etmeye kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir.

Terörle önümüzü kesmeye çalışanlar bilmelidir ki; bir yandan içte ve dışta şer odaklarıyla mücadele etmeye devam edecek, diğer yandan da çalışarak, daha çok üreterek ülkemizi kalkındıracağız. Milletimizin, devletimizin ve hükümetimizin el birliğiyle bu teröristler yaptıklarının cezasını en ağır biçimde ödeyeceklerdir.

Malatya'mıza maalesef iki şehit acısı birden düşmüştür. Elazığ'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan polis memurumuz Yusuf Kenan Mutlu ile Adıyaman'da zırhlı polis aracının kaza yapması sonucu şehit olan özel hareket polisimiz Seracettin Kılınç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Yoğun programının nedeniyle şehitlerimizin cenaze törenlerine katılamamış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Ancak şehit yakınlarımızın acısını en derinden paylaştığımı belirtmek isterim. Milletimizin ve Malatya’mızın başı sağ olsun."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

malatya şehitler şehit kılınçın babası mehmet kılınç 1 şehit kılınçın babası mehmet kılınç

şehit1şehit3şehit kılınçın nişanlısı hatice kılınç ve babası mehmet kılınç şehit kutlunun oğlu ksğsn kutlu

şehit2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • muammer (7 yıl önce)
    Rabbim rahmet eylesin. Kardeşlerimin mekanı cennet olsun. Bu vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun.
    0
    0
    Yanıtla