SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözyaşlarıyla Uğurlandı

A- A+ PAYLAŞ

Sivas’ta askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Şükrü Ulutaş, memleketi Malatya’da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Er Şükrü Ulutaş için Şehir Mezarlığı camiinde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, şehit askerin annesi Azize Ulutaş ve şehit askerin yakınları, Vali Ulvi Saran, AKP Milletvekili İhsan Koca, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Özkan, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Avni Angun, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Malatya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Namık Boran, Sivas İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Aslan, Malatya İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Cenaze namazında şehit askerin özgeçmişi okunduktan şehit askerin tabutu şehitliğe kadar 2.Ordu Bandosu eşliğinde askerler tarafından omuzlarda taşındı. Şehitlik girişinde şehit askerin tabutu ailesi ve yakıları tarafından omuzlarda taşındı.

Şehit asker toprağa verildikten sonra tabut üzerindeki şehidin çerçeveli fotoğrafı Vali Ulvi Saran tarafından, tabuttaki Türk Bayrağı ise 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan tarafından şehidin annesi Azize Ulutaş’a verildi.

Tümgeneral Canan, şehit annesine Türk Bayrağını verirken yaptığı kısa konuşmada, “Önemli olan Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüdür. Bu uğurda hepimiz şehit olmaya hazırız. Kapımız hepinize açıktır. Sizde artık Türk Silahlı Kuvvetlerinin şehit ailesiniz.” dedi.

Şehit askerin cenazesi taşınırken annesi Azize Ulutaş, tabuta sarılırken, kalabalıkta sık sık ‘ Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganı attılar.

ÖZGEÇMİŞİ..
Şehit Jandarma Komando Er Şükrü Ulutaş, 13 Şubat 1989 tarihinde Yeşilyurt ilçesine bağlı Aşağıköy'de Mehmet ve Azize Ulutaş ailesinin sekizinci çocuğu olarak dünyaya geldi.

İlk ve ortaokulu Malatya İbn-i Sina İlköğretim Okulu'nda tamamlayan Şükrü Ulutaş, 2009 Mayıs ayında silah altına alındı ve acemi eğitimini Manisa Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda tamamlamayı müteakip makineli tüfek nişancısı olarak Sivas İl Jandarma Komutanlığı emrine tertip edildi.

Şehit er Ulutaş, Sivas İli Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı emrinde görevli iken 3 Ekim tarihinde operasyon dönüşü esnasında saat 06.10 sıralarında Sivas- Yozgat çevre yolunun 3'üncü kilometresinde Unimog aracının yan yatması sonucu olay yerinde şehit oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız