SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Grafiker- Ressam Düzleme Vefat Etti

0
Güncellendi - 2017-03-27 02:45:36
Grafiker- Ressam Düzleme Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Grafiker- Ressam Mustafa Düzleme, solunum rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekte olduğu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Devlet Hastanesi)'nde vefat etti.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden emekli olan 66 yaşındaki Mustafa Düzleme, Orduzu'daki evinden geçtiğimiz Çarşamba günü KOAH'tan kaynaklanan solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve durumunun ciddiyeti nedeniyle yoğun bakım servisine alındı. Düzleme, burada yapılan tedavi girişimlerine rağmen 25 Mart Cumartesi gecesi vefat etti.

Mustafa Düzleme'nin cenazesi, Pazar günü Orduzu Köşebaşı Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Köşebaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine merhumun ailesi ve yakınları, akrabası olan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile kalabalık bir topluluk katıldı.

MUSTAFA DÜZLEME

Mustafa Düzleme, 1951 yılında Malatya’nın Orduzu Kasabası’nda, dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Orduzu’da, ortaöğrenimi de Malatya’da tamamlamıştır. Yüksek öğrenimine önce İstanbul Üniversitesi Arap-Fars Filolojisinde başlamış, ancak ikinci yılın sonunda dil öğrenimini yarım bırakmış ve özel yetenek sınavı ile girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu Grafik Bölümü’nden 1979 yılında mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında ve sonrasında çeşitli ulusal gazete ve dergilerde karikatür ve çizgi romanları yayınlanmış, çok sayıda hikâye ve romanı da resimlemiştir. Türk edebiyatında klasik sayılabilecek çok sayıda eserin kapağı da Mustafa Düzleme’nin çizgileri ile şekillenmiştir. Gençlik yıllarında Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin etkisinde kalarak tüm eserlerini okumuş, kısa bir dönem de “Bahri” mahlası ile şiirler yazmıştır. Uzun yıllar görev yaptığı Kültür Bakanlığı’ndan 2005 yılında emekli olmuştur.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • DERVİŞ KAÇMAZ (6 yıl önce)
    ALLAH RAHMET ETSİN, MUSTAFA AĞABEY GÜZEL İNSANDI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (6 yıl önce)
    Çok bilgili saygı değer melek gibi bir abimizdi. Allah mekanını cennet etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Egehan (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun Üstad.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan SEVİM (6 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun Mustafa Abi Nur içinde yatasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (6 yıl önce)
    Cok degerli bir insandi Allah rahmet eylesin Orduzunun gururuydu
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (6 yıl önce)
    Mekânın Cennet olsun büyük usta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun. Güzel insandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halit (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Sanatçı kolay yetişmiyor.Adı yaşatılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fazlı Üstün (6 yıl önce)
    Cenab-ı Allah rahmet eylesin, Malatya için çok çok önemli bir değerdi. Battalgazi Belediyesinden isteğim Mustafa Abi'nin yaşadığı yere isminin verilmesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mekânın Cennet olsun büyük usta
    0
    0
    Yanıtla