SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Grand Master' Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:41:06
'Grand Master' Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Serrada Escrima Hocası Grand Master Mustafa Günaydın'ın, Amerika’da yapılan sınavı kazanarak 6. Derece Grand Master unvanını aldığı,  bu unvanı kazanan ilk Türk antrenörü olduğu belirtildi.

Filipinlerin milli sporu Arnis Kali Escrima da, World Serrada Escrima Federation'nun (WSEF) daveti üzerine Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Malatyalı antrenör Mustafa Günaydın, büyük bir başarıya imza attı. Dünya Serrada Escrima Federasyonun dünyada sadece 9 kişiye verdiği "6. Derce Grand Master" unvanına layık görülen ilk Türk antrenör olan Mustafa Günaydın, Malatya’ya büyük gurur yaşattı. Spora 1979 yılında Taekwondo branşı ile başlayan Günaydın, bir dönem Taekwondo’da Milli antrenör ve Milli hakemlik görevlerini de üstlendi. 1994 yılında Almaya'da Filipinler'in milli sporu Serrada Escrima ile tanıştıktan sonra bu sporda ustalaşarak, öğrenci yetiştirmeye başlayan Günaydın, başarısını 6. derece "Grand Master" unvanı ile taçlandırmayı başardı. Günaydın, Taekwondo çalışırken Almanya'da tanıştığı ve Arnis Kali Escrima sporuna orada ilgi duymaya başladığını belirtti. Öte yandan kendisine bu doğrultuda Angel Cabales'in kılıcının hediye edildiğini belirten Günaydın, ‘150 yıllık geçmişe sahip olan kılıcın daha önce Filipinliler tarafından kullandığını’ söyledi.

“Avrupa’nın en iyi hocalarıyla çalıştım”

Filipinlerin ata sporu Serrada Escrima’yı öğrenebilmek için yurt dışına birçok ülkede seminer ve kamplara katıldığını belirten Günaydın, şunları söyledi: “Avrupa'nın en iyi hocalarıyla antrenman yapma fırsatı buldum. Eğitimlerin ardından ülkesinde, polisler, özel güvenlik görevlileri gibi farklı meslek gruplarına yönelik eğitimler verdim. WSEF tarafından Eylül ayında Amerika San Francisco ya Escrima seminer ve kampına davet edildim." San Francisco'da dünyanın en iyi 20 Escrima hocasını seçtiler. İlk defa da Türkiye'den birini çağırdılar. O da hamdolsun bize nasip oldu. 20 kişi Amerika San Francisco an Jose 5 gün bıçaklı saldırının savunmaları eğitim gördük. 5 gün de Atlanta Georgia'da sopalı saldırı ve savunmalarını gördük. Son 5 gün de Stockon'da çalıştık.”

“Şaşırdım, sevindim”

Organizasyonu yapanların, 20 kişi içinden sadece en başarılı bir kişiyi sınava alacaklarını söylediklerinde ise umutlu olarak gitmediğini dile getiren Günaydın, "Ben gittiğimde açıkça söylemek gerekirse pek ümitli değildim. Çünkü ilk defa bir Türk çağırmışlardı. 15 günlük eğitimden sonra dünya federasyonunun temsilcileri, 'En başarılı kişiyi açıklayacağız' dediler. Benim ismimi söylediler. Ben önce çok şaşırdım ve sevindim, hiç beklemiyordum. Dünyadaki en büyük hocalar arasında beni seçmelerini beklemiyordum. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

“Tekniklerimi çok beğenmişler”

WSEF Başkanı Grand Grand Master Anthony Davis'in kendisinin tekniğini çok beğendiğini belirten Günaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Dünya federasyonu jürisi geldi. Jüri önünde sınav oldum. Sınavda önce bana '3. derece Grand Master' unvanı verdiler. Çok sevindim. 3. derece Grand Master almak bir Türk için çok büyük onur, ilk defa bir Türk'e 3. derece unvan vermişlerdi. Ben ona bile çok sevinirken otele gittiğimde federasyonun genel sekreteri beni aradı. Toplantı yapmışlar, tekniklerimi çok beğendikleri için en üst düzey seviye olan 6. derece GM unvanına terfi edilmeme karar vermişler"

“Angel Cabales'in kendisine hediye etmiş olduğu bu kılıcı sınavdan sonra bana hediye etti”

Kendisine bu doğrultuda Angel Cabales'in kılıcının hediye edildiğini vurgulayan Günaydın, “WSEF'in bugüne kadar sadece 9 kişiye 6. derece Grand Master unvanı verildi. 10. kişi ben oldum. Hamdolsun şu anda WSEF'in en başarılı 10 üstadından biri benim. Bu büyük başarıyı Türkiye'ye getirdiğim için çok mutluyum. Bir Türk, bir Malatyalı olduğum için çok mutluyum. 6. GM unvanına terfi edildikten sonra WSEF Başkanı Anthony Davis, bu sporun pirlerinden, 25 yıl önce ölen Angel Cabales'in kendisine hediye etmiş olduğu bu kılıcı sınavdan sonra bana hediye etti" dedi.

Halen öğrenciler yetiştirmeye devam ettiğini belirten Günaydın, "Ocak veya şubat gibi Riad'a gidip oradaki askeri kurmay akademisindeki öğrencilere, subaylara ders vereceğim. Ayrıca yine Arabistan'dan bir petrol şirketi özel güvenlik görevlilerini eğitmem için bana ulaştı. Görüşmelerimiz halen sürüyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız