SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Grev Başladı, Acil Dışında Hizmet Yok !

A- A+ PAYLAŞ
Sağlık ve eğitim başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini öne süren sendikalar bugün greve gitti. Hastanelerde acil servisler dışında hizmet verilmiyor.
 
Acil dışında hizmet yok
 
TÜRK Tabipler Birliği’nden (TTB) alınan bilgiye göre, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak, acil servisler, eylem süresince polikliniklerde görevli hekimler tarafından takviye edilecek. Çocukların, hamilelerin, diyaliz hastalarının, yoğun bakım hastalarının ve kanser hastalarının acil olmasa bile her türlü tıbbi tedavisi aksatılmadan sürdürülecek. Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak sayıda sağlık personeli servislerde hazır bulunacak.
 
AYDINLIĞI ARTIRMAK İÇİN GREV YAPIYORUZ
 
KESK Genel Başkanı Lami Özgen de kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini savunarak, "21 Aralık’ta en uzun gecede en kısa günde karanlığın en koyu, ışığın en az olduğu günde aydınlığı artırmak için grev yapıyoruz. Buradan mülki idare amirlerine, sadece meşru değil, hukuksal haklarımızı kullandığımızı hatırlatıyoruz. Hukuk dışı müdahalelerde bulunmamaları konusunda kendilerini bir kez daha uyarıyoruz” dedi.
 
KESK'tan yapılan açıklamada ise "21 Aralık Çarşamba günü, Edirne'den Kars'a, Ardahan'dan Hakkari'ye, Van'dan İstanbul'a, Antalya'dan Trabzon'a, İzmir'den Diyarbakır'a kadar tüm illerde grevdeyiz. Yurttaşlarımızın acil sağlık hizmetleri dışında hastanelere gitmeyerek, çocuklarını okullara göndermeyerek, devlet kurumlarındaki işlerini bir gün sonraya erteleyerek grevimizi/grevlerini destekleyeceklerine inanıyoruz" denildi.
 
ORTAK AÇIKLAMA
 
DİSK, KESK ve TTB’den eyleme yönelik yapılan ortak açıklamada ise şunlar dile getirildi:
 
"AKP hükümeti, kanun hükmünde kararnamelerle kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi ve piyasalaştırılması hamlelerine hızla devam ediyor. Hastaneleri kar-zarar hesabıyla CEO’lar tarafından yönetilen şirketlere dönüştürmeyi planlıyor.Eğitimin piyasalaştırılmasını ve performans ilkelerine dayandırılmasının önünü açan AKP hükümetine karşı grevdeyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız