SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gribal Enfeksiyona Karşı Öneriler...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:53
Gribal Enfeksiyona Karşı Öneriler...
A- A+ PAYLAŞ

Soğuk havalarda sıcacık bir çay gibisi yoktur. Hele ki bu çayın içi soğuk algınlığına deva bitkilerle doluysa...

Bir anda bastıran soğuk hava, herkesi şaşkına çevirdi. Sıcak havaya alışmış vücutlarımız için bağışıklığımızı güçlendiren yiyecekleri tüketmeye özen gösterirken, uzmanlar bitki çaylarının da bu süreçte çok faydalı olacağını söyledi.

Bitki çaylarının özellikle üst solunum yollarının, bakteri ve virüslere karşı korunması için tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, başta ıhlamur olmak üzere, ısırgan, nane, kuşburnu gibi çayların bolca içilmesi gerektiğini söyledi. Ancak, bitkilerin miktarı, yapılışı ve tüketme sıklığı çok önemli. Uzmanlara göre, kaynatılan ya da demlenen bitki çaylarının iki saat içinde tüketilmesi gerekiyor. Uzun süre bekletilen bitki çayları, içeriklerinde bakteri üreterek yarardan çok zarar verebiliyor.

İşte Gribal Enfeksiyona karşı uzmanların önerileri:

KUŞBURNU: Genelde içerdiği özel maddelerden dolayı doğal bir koruyucudur. 

SÖĞÜT KABUĞU: Söğüt türlerinin kabuğundan elde edilen bir eksterdir. Soğuk algınlığında yaşanan kırıklığın giderilmesi için faydalıdır.

OKALİPTUS: İyi bir nefes açıcıdır. Solunum yollarını açarak, oksijen alımını arttırır. Sinüslerin rahatlamasına ve solunum spazmlarına yardımcı olur.

MÜRVER: Bağışıklık sistemini uyarıcı etki gösterir ve vücudun direncini artırır. 

MELİSA: Uçuğu geçirmede faydalı olan bitki, vücudu gevişetir ve rahat bir uyku uyumanızı sağlar.

ADAÇAYI: Ağız ve boğazda yerleşen enfeksiyon ve iltihapları giderir.

ZENCEFİL: Hastalık yapıcı mikro organizmaları yok eder. Gripten oluşan iltihapları giderir. Vücudu soğuk algınlığına karşı koruyan etkili maddeler içerir. ISIRGAN OTU: Doğal bir kan temizleyicidir. Vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız