SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gribin İlacı Şalgam

A- A+ PAYLAŞ

Birçok hastalığa iyi gelen şalgam, soğuk algınlığı ve gribe karşı metabolizmayı güçlendiriyor

Kuru baklagiller B grubu vitaminleri içerdiğinden, önemli enerji kaynağı ve posa içeriği yüksek olduğundan dolayı kış aylarında da tüketilmelidir. Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten korunmanın bir diğer yolu da şalgam suyudur. Şalgamın yararları saymakla bitmez.

Şalgam Suyunun Yararları:

* Yaz-kış içilmesi önerilen şalgam suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir ve grip hastalığına yakalanmayı önler.

* Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlayarak konstipasyonu (kabızlığı) önler. Kilo verdirir.

* İyi bir antioksidandır.

* Şeker hastalarının tüketmesinde hiçbir sakınca olmadığı gibi kolesterol sorunu olanların bolca tüketmesi ve suyunu içmesi önerilir.

* Anne sütünü arttırır.

* İştahı açar.

* Laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır.

* B grubu vitaminleri, fosfor, kalsiyum, potasyum içeriği sayesinde stresi önler, sinirleri yatıştır.

* Mide ve karaciğere faydalıdır.

* Kemik ve dişleri kuvvetlendirir.

* 100 gramı yaklaşık 20 kalori enerji verir.

* Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.

* Böbrek kumu ve taşının düşmesine yardımcı olur, idrar söktürücüdür.

* Apse, dolama, kan çıbanı, donma, ergenlik sivilcelerinde tedavi edici etkisi vardır.

* Egzamaya iyi gelir.

* Boğaz iltihabına iyi geldiği saptanmıştır.

* Kansızlık için idealdir. Yaprakları da kalsiyum demir, bakır ve iyot içerir.

* Şalgam suyunun tüketilmesi, yapımında kullanılan tuz nedeniyle, tabii ki hipertansiyonu olan bireylerde sakıncalı olabilecektir.

Beslenmenin önemi kış aylarında da göz ardı edilmemelidir. Bize düşen, metabolizmamızı en doğru ve en iyi şekilde korumak ve güçlendirmektir. Bunun en etkili yollarından biri yeterli ve dengeli beslenmedir. Özellikle enfeksiyonlara karşı daha duyarlı olan çocuklar, gebeler ve yaşlılar için beslenme daha da önem taşır. Yeterli ve dengeli beslenme gün içinde her besin grubundan yeterli miktarda almakla sağlanır. Böylece ihtiyacımız olan protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineralleri de almış oluruz. Kış aylarında sağlıklı beslenebilmek için haftalık besin programı yapılırken aşağıda sıralamış olduğumuz besinlere özen gösterelim: 1.) Haftada 3 kez kuru bakliyat tüketelim. 2.) Haftada 2 gün balık tüketelim. 3.) Haftada 2-3 gün kırmızı et tüketelim. 4.) Haftada 2 gün beyaz et tüketelim, soğuk kış günlerinde yenen balık bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır. 5.) Haftada 7 öğün sebze tüketelim ve bunlara her gün gereken kadar ekmek, yoğurt, meyve, peynir, süt ve salatalar ekleyelim.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız