SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Grip Gözleri de Tehdit Ediyor

A- A+ PAYLAŞ

Kış aylarında yakamızı bırakmayan grip gözlerimizi de yakından etkiliyor. Grip ile birlikte gözlerde
"konjonktivit" adı verilen göz iltihabı oluşabiliyor…

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Akçay “Gribe bağlı olarak gelişen göz iltihabı ve tedavisi” hakkında şu bilgileri verdi:

"Bazı grip virus tipleri boğaz ve vücudumuzda hastalıklar yaratabileceği gibi göz dokularına bulaşarak da sorunlarınızı arttırabilir. Hastada grip ile birlikte gözlerde kızarma, yanma, batma hatta gözde akıntı görülebilir. Konjonktivit adı verilen bu rahatsızlık tedavi gerektirir. Tedavi göz doktorunuz tarafından uygun görülen göz damlaları ile gerçekleştirilmelidir.

Virüs, kalıcı zararlara yol açabilir

Gribe benzer önemli bir virüs hastalığı ise Adenovirüs enfeksiyonudur. Adenovirüs, boğaz enfeksiyonu olarak kendini gösterir. Yanı sıra göze de yerleşerek kornea tabakasında kalıcı zararlara yol açabilecek ciddi bir virüstür. Adenoviral keratit adı verilen bu durumun acilen tedavisi ve uzun süreli kontrolü gerekir. Adenovirüs enfeksiyonu özellikle yuva ve okul çağındaki çocuklarda çok bulaşıcıdır. Aynı anda tüm aileyi etkileyebilir. Bu hastalık gribin neden olduğu konjonktivitten farklı bir tedavi gerektirmektedir. Uzman hekim kontrolü ve takibi şarttır.

Tedavisi nasıl?

Gribe bağlı konjonktivitlerde tedavi sadece göz ile sınırlı kalmamalıdır. Bilindiği gibi bakterileri öldüren antibiyotikler virüsler üzerinde etkisizdir. Virüsleri doğal bağışıklığımızı arttırarak vücudumuzdan kaldırmaya çalışırız. Ama gözde ise durum farklıdır. Gözün ön yüzeyindeki konjonktiva, kornea (saydam tabaka) ve gözyaşı yollarının daha fazla etkilenmesini önlemek için bir takım antibiyotikli damlalar, antivirütik pomatlar kullanılabilir. Adenoviral keratitte ise tedavi tamamen farklıdır. Çok sık kontrol gerektirir. Tedavide antibiyotikli damlalarla konjonktiva ve kornea tabakası korunduktan bir süre sonra virüs reaksiyonunun kornea tabakasında leke bırakmaması için bir süre steroid dediğimiz özel damlalar kullanılması gerekebilir. En iyi korunma yöntemi vücudumuzun direncini kırmamak ve özellikle çocuklarda okul ve yurt gibi yerlerde hastalık ortaya çıktığında bulaşmaması için bir süre diğer hastayı evde dinlendirmektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız